Inför V86: Palm mot andra raka?

269

palmf

Han är okänd för den stora travpubliken men ändå högaktuell under onsdagen.
Fredrik Palm är proffstränaren och Brynäs-fantasten från Gävle som gärna gästar Solvalla.
Med Quantum Winner hoppas han kunna räkna in andra raka V86-segern.
– Inget tyder på att han ska vara sämre den här gången, säger Fredrik Palm.

Med cirka tio år bakom sig som egen tränare och dessutom uppväxt med hästarna har Fredrik Palm skaffat sig en bred erfarenhet. Pappa Rune var själv tränare och äpplet faller inte ofta långt ifrån trädet.
Flera fina hästar har passerat revy men den bästa har väntat på sig.
Till nu.
Quantum Winner är enligt honom själv den bästa häst han har tränat. Med 150 körsvenssegrar på kontot har Fredrik visat att han duger som kusk. Nu kör han inte så mycket lopp längre utan överlåter istället gärna körandet till favoritkusken Ulf Ohlsson. Det var också Ulf Ohlsson som 18 januari körde Quantum Winner till seger på V86. Med den segern tog också hästen klivet över miljonen i inkörda pengar.

Liknande förutsättningar
Under onsdagen startar hästen på nytt mot liknande motstånd och från ett bra läge tror Gävletränaren på en hyfsat bra segerchans. Återigen med Ulf Ohlsson i sulkyn.
– Jag tycker det ser bra ut på förhand. Han fick en liten paus efter senaste starten men inget i träningen tyder på att han ska vara sämre den här gången.
Den korta distansen, är det en fördel för hästen?
– Nja, det går bra men han måste ha lite tempo på loppet. Då har han alltid en vass avslutning till slut. Hästen kan öppna okej från start men det kan bli svårt att ta sig till ledningen.
Det är jackpot på V86-spelet. Hur tycker du att spelarna ska behandla Quantum Winner?
– Han är ingen spik men han ska absolut inte tas bort från kupongen.

Åke Svanstedt en förebild
Någon som Fredrik gärna ser upp till och försöker hitta influenser av är en av Sveriges största travtränare.
– Det är klart att man har sina förebilder. För min del är Åke Svanstedt överlägsen. Han har allt. För min egen del är det bara att försöka fortsätta att förbättra sig. Att vara lyhörd är viktigt.
Som sagt, under onsdagen reser Palm till Solvalla och förutom Quantum Winner tar han med sig Leaflet. Han startar i kvällens andra lopp och enligt Fredrik är en dubbelseger ingen omöjlighet. Även där har han satt upp favoritkusken, Ulf Ohlsson.
– Leaflet gjorde ett bra lopp senast. Blev påkörd, där av galoppen. Utan galopp hade han varit sämst tvåa. Han är osäker men skulle han sköta sig blir jag inte alls överraskad om han är med där framme.

Filip Svensson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.