Inför V86: Stall Lövgren har chans på fyrling

42

Inför V86®: Stall Lövgren har chans på fyrling

På onsdag avgörs V86 på Jägersro i söder och Bergsåker i norr.
Stall Joakim Lövgren har det väl förspänt på förhand med fyra chanser på hemmabanan Jägersro.
– Jag tycker att alla fyra hästar är streckvärda, säger stallets försteman Bernardo Grasso.

Elitloppsfesten på Solvalla till helgen gör att huvudstadsbanan står över veckans V86 som i stället avgörs på Jägersro och Bergsåker.
Ett stall som har form och laddat för detta är Joakim Lövgrens. Jägersrotränaren startar fyra hästar och tar man förstemannen Bernardo Grasso på orden så är det bäst att strecka alla fyra.
– Hästarna går bra för dagen och vi har fått vettiga spår och visst ser det bra ut.
Bernardo Grasso har jobbat hos Joakim Lövgren i flera år och trivs med livet.
– Jag har det bra och har en fin position i stallet. Alla jobbar hårt för att nå bra resultat och vi är ett härligt team. Vi har fina hästar och en härlig blandning mellan spännande unghästar och starthästar i flera klasser. Vi har även Racing Mange som är uppe i eliten och den hästen lyfter hela stallet. Det är synd att han inte är med i årets elitlopp, jag tycker att han platsar där.
Bernardo Grasso gillar att köra lopp och har visat sig ha talang. Han kör ett hundratal lopp om året och segerprocenten ligger över tio.
– Jag vill köra mer, mycket mer, men dom nya reglerna som kom för något år sedan gynnar inte mig. Jag är lite för gammal för lärlingsloppen och jag hamnar lite mellan stolarna. Sedan har det kommit fram många kusktalanger de senaste åren och konkurrensen är stenhård.
Tanken att bli proffs någon gång finns, men inte i dagsläget för Jägersrolärlingen.
– Jag har det bra och det är mycket svårt för utländska tränare och kuskar att etablera sig. Jag är nöjd men visst vill jag få ytterligare förtroende och utveckla mig själv.
Bernardo Grasso kommenterar stallets fyra hästar på V86 så här.
– Infinitus (V86-1) har verkligen hittat stilen på slutet och varit mycket bra i på slutet, framförallt i de två senaste starterna. Han fortsätter att träna bra och han ska kunna vara med där framme även om det är tuffare motstånd den här gången än vad han mött på slutet. Infinitus har lärt sig att öppna allt bättre från start även om han inte är någon snabbstartare.
– Conrads Massiv (V86-3) har varit lite väl stressad i loppen på slutet. Det har kommit på slutet och vi har väl ingen riktig förklaring till varför. Han tränar fint och kan bättre än han visat. Läget gör att han är lite utlämnad och hans chans är om det blir bra tempo och då slipper han ligga på också. Han ska tävla barfota runt om för första gången och får ses som en outsider.
– Lady Beluga (V86-5) har varit jättebra på sistone och utvecklas hela tiden. Senast var hon läcker då hon bara gled undan till en överlägsen seger. Det är samma läge igen och förhoppningsvis kan hon hålla ledningen. Det är tuffare motstånd nu, men hon är så pass bra att det ska vara en bra chans. Tanken är att hon ska tävla barfota bak för första gången.
– Happy Few (V86-7) är bra för klassen. Han fick trava utvändigt ledaren senast och fullföljde starkt. Det är en häst som har mycket utveckling kvar i sig. Han tävlade barfota runt om senast och det passade perfekt. Senast hade han skor bak, men den här gången ska han tävla utan skor på alla fyra hovarna och det är ett plus. Happy Few ska ses som ett segerbud.

Föregående artikelInför V86: Segerstaplarens återkomst
Nästa artikelEnkät: Vem vinner Elitloppet?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.