Inför V86: Stall på G efter virus

210

selin

Härjningar av virus under 2010 och första halvan av 2011.
Nu är hästarna friska igen och en miljon har runnit in till stallet sedan årsskiftet.
Mikael Selin kan inte vara annat än nöjd inför onsdagens V86-starter.
– Det går riktigt bra när hästarna får vara friska, säger Mantorptränaren och skyndar sig att ta i trä.

Det har rullat på bra en längre tid för stallet i Tjällmo, fem mil från Mantorptravet. 44 hästar tränas på Södra Markebo Gård där Mikael Selin håller till tillsammans med personal och sambon Christel Berntsson.
– Det kändes där ett tag då ett virus hängde i och gick runt bland hästarna. Man visste inte riktigt från dag till dag hur det stod till. Ibland var vi glada när vi hade passerat 500-metersstolpen i loppen, säger Mikael Selin och skrattar lite åt eländet.
Star Support, Obama Gel, Hamras One More och Pigalle är hästarna som vunnit lopp på Solvalla i år och bland annat skapat rubriker på det nya V86-spelet.
Nu på onsdag har stallet två hästar till start. Selin tror på chans med en av dem.

Tufft kliva runt
Femårige valacken Pigalle (V86-3), som vann V86 på Solvalla i den näst senaste starten i slutet av februari, är ingen hetare segerkandidat den här gången menar han.
– Han har orken som sitt bästa vapen och distansen 2640 meter passar. Men han är långsam ut och jag tror inte på att han ska kunna gå runt det här gänget. Vår chans är att det blir högt tempo och han ska väl med på kupongen om man tar fyra-fem streck.
Pigalle gjorde det bra men fungerade inte riktigt i travet vid segern på Solvalla. I starten efter blev det en sjätteplats för femåringen i V75 på norska banan Momarken.
– Travet stämde inte i Norge heller. Banan var för stum och han blev rullig. Det är inget fel på honom som man kanske kan tro. En veterinär gick igenom hästen efter Momarken men hade inga anmärkningar. Vi provar igen. Han är pigg och glad men kan vi vara trea-fyra får vi vara glada.

”Riktigt uppåt”
I V86:ans sjätte avdelning hittar vi sexårige Nocturnal bland hästarna som står med 20 meters tillägg. Jennifer Tillman kör hästen som segrade i klass II på V75 i Örebro i december.
– Här tycker jag det ser bättre ut chansmässigt. Nocturnal känns faktiskt riktigt uppåt i träningen och förhoppningen är att han ska kunna vara med bland de tre.
Nocturnal startar ofta och får bara lättare underhåll mellan loppen. En hållbar och stabil häst.
– Det är sällan några fel på Nocturnal. En ganska liten häst och lite ivrig av sig, men ärlig. Hans akilleshäl har varit att han varit hetsig men jag tycker att han har lugnat sig på slutet. Det är lite ljummare motstånd här loppet också jämfört med i Pigalles lopp och får han bara lite hjälp på vägen går han ändå in i mål.
Mikael Selin säger att både Pigalle och Nocturnal gillar onsdagens uppgifter över den långa distansen 2640 meter. Annat var det för ett år sedan då 500-metersstolpen var en framgång i loppen…
– Det känns bra att hästarna fått vara friska i år. Än så länge får jag tillägga, säger Mantorptränaren. Utmana ödet vill han inte.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.