Läcker travblandning i Påsk!

207

travblandning

Stora publikdagar och väl tilltagna prissummor.
Efterlängtade årsdebuter och högklassig sport.
Som traditionen bjuder blir det många läckerheter i påsk i travets Sverige.

Det vimlar av topphästar på landets travbanor i påsk. Högtiden brukar vara lite av brytpunkten mellan låg- och högsäsong i travet och en titt på årets lopp visar att trenden håller i sig.
Färjestadstravet i Karlstad anordnar sin näst största dag för året på långfredagen.
6 637 åskådare kom till V65-dagen i fjol och arrangörerna räknar med något liknande i år.
”Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal” är namnet på loppet för femåringar som i år ser Stefan Hultmans Orecchietti i comeback, hästen som kan vara något för Elitloppet i år. Förstapriset i V65:ans tredje avdelning är en kvarts miljon kronor och motståndet utgörs av hästar som Haraldinho och Hard Cider.
Det körs även ett motsvarande lopp för ston under dagen, Folke Hjalmarsson Minneslopp. Nettan Palema, Aisle Stand och Global Midnight gör alla årsdebut i loppet och väntas också göra upp om segern.

Tre kilometer för Caballion
Sundbyholmstravet i Eskilstuna bjuder samma dag in till tävlingar med V4 och V5. I V4-4 mjukar Henrik och Fredrik Larssons stjärna Caballion upp med årets första start och detta över distansen 3180 meter.
I ett annat lopp i Eskilstuna årsdebuterar Per Lennartssons Rakas, trea i Elitloppet i fjol.
På påskafton är det dags för V75 och Olympiatravets tredje delfinal på Rommetravet med norske Yarrah Boko och svenske Noras Bean i huvudroller.
Samma dag aviserar Morten Waages Beanie M.M. och Lutfi Kolgjinis Sebastian K. start i Norge och Klosterskogen Grand Prix med nästan en halv miljon kronor i förstapris.
Gävle kör V64-tävlingar på påskdagen där huvudnumret blir Påskägget för fyraåriga travare där fjolårets Oaks- och Breeders’ Crown-vinnare Vincennes möter ett koppel fina fyraåringar.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.