Inför V86®: Triss i tior för Lennartsson – som tackar Bergh

96

Inför V86®: Triss i tior för Lennartsson - som tackar Bergh

54-årige Per Lennartsson är i ropet igen på allvar. Både som tränare och kusk. På onsdag kör han en trio inom V86-omgången där samtliga fått nummer 10.
– Jag är inte ett dugg förvånad. Det känns som vi frekvent haft dåliga spår under hela året, även om jag är medveten att det brukar jämna ut sig, säger Per, som numera håller till på en gård 300 meter från travbanan Sundbyholm i Eskilstuna.

När det gäller Per Lennartsson har han kommit tillbaka inom travet på ett fantastiskt sätt. I januari genomgick han nämligen en operation då han hade drabbats av prostatacancer.
Hur känner du dig idag?
– Jo, tack, det känns bara bra. I början var det lite kämpigt, men nu känns det helt okej och jag har inga men efter operationen. Jag ska snart på en ny kontroll och ta lite nya prover. Det känns tryggt och bra.
Om vi kikar på V86-omgången som avgörs på Jägersro/Solvalla, så inleder du med egentränade 10 Hazard Boko i V86-2. Hur står det till med honom för dagen?
– Det var ju en häst som lovade mycket som fyraåring och bland annat vann ett försök till Sprintermästaren. I finalen travade han dåligt och fick en spricka i ett ben som stoppade upp karriären. Men han håller fortfarande bra standard och gör sitt bästa varje gång. Nu fick han bakspår, men kan sluta bland de tre främsta med klaff på loppet. Det blir inga ändringar i utrustningen.

”Inte främmande för att ta ett tidigt initiativ”
I V86-6 har Lennartsson egentränade 10 Young King som vann på ett imponerande sätt på Örebro senast då han testades barfota runt om för första gången i 31:a starten.
Vad kan du berätta om honom?
– Han har alltid haft en viss kapacitet, men varit väldigt ojämn i sina prestationer. Senast tyckte jag han var mogen att gå barfota och han blev friare i sin gång och vann verkligen åkandes. Han var även utrustad med urryckare, men den växeln behövde jag aldrig använda. Gör han en liknande prestation igen ska han absolut ses med segerchans och blir det dåligt tempo är jag inte främmande för att ta ett tidigt initiativ. Även han kommer att gå med samma utrustning som senast.
Du avslutar med fyraårsmärren 10 Ganga Bae i V86-8 som du kör åt kollegan Stefan Melander. Hur kommer hon att hävda sig mot de äldre stona?
– Henne har jag förstås sett en hel del under säsongen, så det ska bli kul att få känna på henne i lopp också. På slutet har hon svajat lite i formen och från bakspår mot etablerade toppston blir det givetvis svårt att blanda sig i striden. Min känsla är att de behöver tre-fyra lopp för att växa in i klassen. Jag smyger med och ser vad hon kan åstadkomma till slut.

Kör i storloppen
För en dryg vecka sedan var den körskicklige kusken med i Svenskt Travderby där han anlitades av Åbytränaren Robert Bergh för att köra Power. Detta sedan Lennartsson kvalat in såväl denne som blivande vinnaren Hail Mary.
– Jag har Robert att tacka för mycket, speciellt de senaste två–tre månaderna, då han använt mig som kusk i större lopp. Det känns hedrande att få ett sådant förtroende och ett bevis på att jag fortfarande håller en hög nivå och kan hävda mig trots att konkurrensen hårdnat.
Sista helgen i september kommer Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks att avgöras och redan nu är det klart att Per Lennartsson ska köra i båda treåringsbataljerna.
– I oaks kommer jag att köra Heloise Am åt Roger Walmann. När det gäller kriteriet fick jag en förfrågan på sms från en tränare om jag ville köra i finalen. Jag tackade förstås ja. Vem det är? Det får vederbörande tala om, slutar Per Lennartsson, hemlighetsfullt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86®: Wild Love är bossen
Nästa artikelLennartsson kör kriteriefavoriten

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.