Inför V86®: Wild Love är bossen

130

Inför V86®: Wild Love är bossen

När det är tävling är det slutlekt.
Wild Love är bestämd före loppen och mycket kort i tonen mot sin kusk.
– Hon är mycket smart och blir faktiskt alltid lite halvtjurig när jag kommer in i stallet. Bengt är hon alltid så snäll mot, men jag som kusk får veta att det är tävling, säger Kevin Oscarsson som kör stigande stostjärnan Wild Love i V86 på Solvalla på onsdagen.

Halmstadamatören Bengt Simberg har en häst att bry sig om som pensionär och ägnar en stor del av sin tid åt sexåriga Wild Love som på kort tid rusat genom klasserna och tjänat två miljoner kronor.
På onsdag möter hon några av de bästa i landet i ett lopp för äldre ston på Solvalla.
Simberg brukar ofta åka med Wild Love till en strand i närheten av Halmstad och låta henne träna vid havet.
Kevin Oscarsson blev förstekusk på Wild Love under hästens fyraåringssäsong och har kört så gott som samtliga lopp efter det.
– Bengt brukar ringa och förklara hur han tränar på stranden, med lite långa intervaller och motionsturer nästan varje dag. Det är just hans träning och matchning som gjort henne så stark och fin och att hon alltid har utvecklats.
Sex år gammal har Wild Love en bit kvar innan hon fullt ut kan börja konkurrera med mångmiljonärerna i storstallen i landet.
17 segrar, 6 andra- och 12-tredjeplatser på 61 starter talar dock sitt tydliga språk. Wild Love är något extra till häst.
– Hon har gjort några fruktansvärda lopp då hon inte hunnit fram efter tappstarter. Nu börjar hon mer och mer bli en komplett häst som kan vara med lite från start också. Just starterna har varit hennes sämsta. Tidigare har hon varit trevande i 400-500 meter och då har det inte spelat någon roll att hon kunnat speeda ruskigt fort, säger Kevin Oscarsson.

Startat varje månad
Efter sitt andra kvallopp som treåring i november 2017 har Wild Love faktiskt gjort en eller eller par starter varje månad ända till i dag. Varje månad!
Ett upplägg hon uppenbarligen trivs med.
– Hon är så smart den här. Hon har stenkoll och vet exakt när det är race. Tävlingsdagar blir hon liksom mer fokuserad och har full koll när jag kommer in i stallet. Bengt är hon alltid så snäll med och det är hon ju mot mig också. Men jag får veta min plats liksom. Hon gillar inte riktigt att ha bomull i öronen och att jag hjälpte till att stoppa i tussarna i början glömmer hon liksom inte! säger Kevin Oscarsson och skrattar.

Helt ny egenskap
Att Bengt Simberg från Halmstad har en stigande sto-stjärna i Wild Love har stått klart länge. Senast i 100 000-kronorsloppet Henning Kraffts Minne på Åby visade hon en ny egenskap.
Det speediga stoet kördes inte till slut. Oscarsson laddade i stället redan på den första bortre långsidan och lät Wild Love lägga speeden mitt i loppet till ledningen.
I den sista kurvan lämnade Wild Love en så pass bra häst som Stochampionatsvinnaren Ultra Bright (med i onsdagens lopp) långt bakom sig och noterade nya rekordet 1.10,8 över 1640 meter.
– Hon har gjort fruktansvärda lopp men tappat så mycket gentemot de andra i inledningen, och då har det inte gått. Men nu har jag börjat kunna vara med i matchen direkt och det har gett resultat. Hon har varit nere i 1.05,0 någon gång och jag skulle velat ha en notering på hur snabbt det gick på Åby när jag tryckte gasen i botten på den första långsidan.
Vad säger du om uppgiften i V86-8 på onsdag där Wild Love inleder från ett niondepår bakom bilen och stöter på riktigt erfarna ston?
– Läget kan vara bra men det finns en liten risk att hon kan tappa en position med tanke på bakspåret. Hon har två rätt så fina kommande lopp framför sig (bland annat Sto-SM) så den här gången vill vi se henne gå med i ryggar och speeda till slut. Kanske kommer hon att hamna lite för långt bak för att vara segeraktuell?
Att smyga i blodigt motstånd kan ju innebära att hon får lägga sin speed och överraska om tempot blir högt?
– Absolut. Hon är ju väldigt hård av sig så körs hon bara med lite sunt förnuft tar hennes speed alltid bra oavsett motstånd. En rolig outsider kan hon vara den här gången, inte mer. Sedan ska man tänka på är att hon aldrig gjort en hundraprocentig insats på Solvalla konstigt nog. Så den här gången kommer de att åka väldigt tidigt på morgonen med henne och ge henne mycket tid på Solvalla, säger Kevin Oscarsson.
Allt för Wild Love – hästen som bestämmer.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel18 svensktränade hästar laddar för Europaderbyt
Nästa artikelInför V86®: Triss i tior för Lennartsson – som tackar Bergh

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.