Lennartsson kör kriteriefavoriten

183

Lennartsson kör kriteriefavoriten

Drömstyrningen som alla kuskar drömde om.
Det blev Per Lennartsson som fick frågan om att köra San Moteur i jakten på fyra miljoner kronor i Svenskt Trav-Kriterium nästa lördag.
– Jag tackade förstås ja, säger stortränarnas nye kuskfavorit.

I derbykvalen fick han chansen bakom Robert Berghs favoritduo Hail Mary och Power och gjorde allting rätt.
Nu får Per Lennartsson ytterligare chanser till en klassiska segrar i sulkyn.
Lennartsson avslöjade på tisdagen för Kanal 75 att han fått en styrning i Svenskt Trav-Kriterium nästa lördag, men ville inte berätta vilken häst det rörde sig om.
– När det gäller kriteriet fick jag en förfrågan på sms från en tränare om jag ville köra i finalen. Jag tackade förstås ja. Vem det är? Det får vederbörande tala om, sade Lennartsson.
Senare på tisdagen berättade ägaren och uppfödaren Håkan Arvidsson för Travronden att han valt Lennartsson till sitt obesegrade jättelöfte San Moteur.
Detta eftersom tränaren Björn Goop drog på sig en drivningsbestraffning på Gävle 10 september, vilket innebär att han är avstängd under årets största tävlingsdag för treåringar.
– Jag tycker förstås att det är lite surt att inte Björn får köra i två så stora lopp. Men nu är reglerna sådana och då får vi acceptera det. Per Lennartsson är en toppkusk som jag alltid gillat, han är lugn och stressar aldrig upp sig. Vi känner varandra väl sedan länge, vilket också är en fördel, säger Håkan Arvidsson till Travronden.

Kan köra in 6,8 miljoner
San Moteur har segrat i karriärens samtliga fem starter och var enligt många bedömare den som imponerade allra mest av vinnarna i kriteriekvalen i fredags.
Som lök på laxen får Per Lennartsson även en styrning i Svenskt Trav-Oaks där han jagar ett förstapris på 2,8 miljoner kronor bakom Roger Walmann-tränade Heloise Am.

Föregående artikelInför V86®: Triss i tior för Lennartsson – som tackar Bergh
Nästa artikelAnalys V86 avd 3-6 från Tipsaren/Spelguiden

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.