Inget Harper Hanovers för Ivar Sånna :(

19

ivar sånna elitloppshelgen 2015

Jan Hellstedt hoppar elitloppshelgen men känner ingen press med Ivar Sånna.Foto av THOMAS BLOMQVIST

Topphästen Ivar Sånna har haft en trög inledning på säsongen och allt talar nu för att elitloppshelgen på Solvalla blir en attraktion fattigare.
En efterhängsen förkylning gör att tränaren slår trekilometersloppet Harper Hanovers lopp ur hågen.

Mantorptränaren Jan Hellstedt har en av landets bästa hästar i Ivar Sånna. Femåringen slutade tvåa i derbyt under fjolåret efter en kämpainsats och i år fanns planer på klassikern Harper Hanovers lopp under Solvallas helg med Elitloppet i slutet av maj.
2015 har hästen endast gjort två starter. Efter det har Ivar Sånna strukits två gånger – nu senast blev det ingen start i ett lopp på Jägersro på torsdagen.
– Det är inga större grejer det handlar om, han har inte hittat sig själv efter en förkylning helt enkelt. Jag var inte nöjd med honom i ett jobb i veckan. Han kändes stel och kantig och då ska vi inte starta honom, säger Jan Hellstedt.
Ivar Sånna hade problem med förkylningar också under fjolåret. Han var den självskrivne favoriten i fyraåringarnas Breeders’ Crown i början av november men ströks.
– Han hade något under våren där också och jag vet inte om det handlar om någon allergi. Nu har han inte kommit igång, det är som med oss människor när vi varit förkylda och känner oss lite småruggiga, säger Jan Hellstedt.
Så publiken får inte se honom i Harper Hanovers lopp då?
– Nej, tiden rinner iväg för det loppet och vi står över. Annars hade ju Harpers varit en bra grej. Rätt distans och så. Han kom inte till start i Orebro Intn’l där det hade varit passande att testa honom i volt. För det är en riktig topphäst men samtidigt en liten ”pajas” och det går inte att lägga 20-30 meter i starten i loppen.
Tiden rinner iväg säger du – vad händer här näst?
– Någon panik är det ju inte eftersom den enda riktiga planen jag har med honom i år är en start i Jubileumspokalen i augusti. Det finns lopp i både Sverige och Finland. Nu ska han få massage och ta det lugnt ett tag så har vi säkert honom i gång igen snart.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.