Travets ”Barnens Dag” är en succé!

110

barnens dag på jägersro

Familjefest under Gentlemannadagen på Jägersro. Foto: Jörgen TufvessonFoto av Kanal 75

En gång per år tar barn i Malmö med omnejd en vuxen i handen för att gå på trav.
Gentlemannadagen på Kristi Himmelsfärds dag lockade det här året 17 092 personer till Jägersro.

Skånska Travamatörklubben har varit medarrangör till Gentlemannadagen sedan 1973. En tävlingsdag med aktiviteter för de minsta, med uppträdanden av kända artister, tivoli, provsmakningar och mycket annat.
17 092 personer kunde räknas in på Jägersro den här Kristi Himmelsfärds dagen. Snuddande nära ett rekord för tävlingsdagen som publikmässigt är banans andra största efter tävlingarna med miljonloppet Hugo Åbergs i juli.
– Det är alltid bra med folk och vi är jätteglad över att det kan komma så mycket människor en vanlig tävlingsdag. Vår amatörklubb lägger ner otroligt mycket jobb varje år på detta ihop med marknadsavdelningen, säger sportchefen Mats Ahlkvist.
”Öppen stallbacke” var en av aktiviteterna under torsdagsförmiddagen. En titt in bakom kulisserna.
– Alla som vill får komma in och titta och träffa tränare och hästar. Det är ett par tusen människor eller ännu fler som tar den chansen sådana här dagar. Vi har lite guider som går runt och kollar så att allt funkar, dörrarna till stallbacken stängs sedan igen när det börjar närma sig starten av det första loppet, berättar Mats Ahlkvist.

…och vilken choklad
Vädermässig var passande förutsättningar med sol och omkring 15 grader.
Hemmatränaren Lars I Nilssons fyraåring Chocolate Day var kanske hästen som imponerade mest under dagen.
Jörgen Sjunnesson körde hästen som tidigare tränades i Norge av Frode Hamre och gjorde sig ingen brådska när han hamnade utvändigt ledaren. I början av upploppet svarade Chocolate Day på kusken små maningar och gick undan med vad som behövdes efter det tunga loppet.
Segertiden skrevs till 1.12,4 över 1 640 meter med autostart.
– Han mötte mycket bra hästar senast i den första starten för mig och behövde lopp i kroppen. I dag var han så bra som vi hade hoppats. Det är en häst jag tror ska kunna vara med i de större fyraåringsloppen och slåss om segrarna från bra lägen på Solvalla, i Oslo och här på Jägersro under Åbergs-dagen, sa Jägersrotränaren Lars I Nilsson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.