Jetta kan spurta som ett jehu på V75

28

jetta spurtar som ett jehu

Längst ut i banan kom Jetta Palema flygande i sitt uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal. Invändigt avslutar Barca till seger för Tony Wallin. Foto: ALNFoto av Kanal 75

Jetta Palema levererade en rapp spurt längst ut i banan i uttagningen.
I lördagens final av Drottning Silvias Pokal kan Erik Adielsson nå ända fram med Axevallatränaren Pär Hedbergs formhäst.
En potentiell skräll som kommit i skuggan av de stora stallens hästar.

44 miljoner kronor väntar en ensam vinnare med sju rätt i lördagens omgång på Åbytravet. De fyraåriga travarnas uppgörelser ramar in V75:an och stona är först ut. En som gärna ser ”ett ras i kuponghögen” efter Drottning Silvias Pokal är Pär Hedberg, tränare på Axevalla som basar för Stall Palemas hästar.
34-årigen kan få sitt stora genombrott på lördagen om alla bitar faller på plats med Jetta Palema.
– Hon var bra senast men jag tyckte även att hon var bra gången innan på Örebro där hon avslutade riktigt vasst. Det känns som att hon vaknat till mer och mer efter vinterträningen. I vinter har jag kunnat träna henne för fullt och då har resultatet kommit också, säger Pär Hedberg.
I uttagningsloppet till Drottning Silvias Pokal för två veckor sedan inledde Jetta Palema från ett niondespår bakom bilen. Erik Adielsson tog sig loss från fjärde invändigt på den sista långsidan och stoet från Axevalla fick upp farten rejält i fjärdespår.
Tony Wallin vann loppet efter att ha använt open stretch den sista biten med Barca. Jetta Palema kom längst ut i banan och var inte långt efter i mål.
– Hon avslutade fantastiskt bra, löd Erik Adielssons omdöme den gången.

Hoppas på klaff
Jetta Palema fick prova på att tävla barfota runt om för första gången i uttagningsloppet och fick en extra kick av det enligt tränaren Pär Hedberg.
– Hon fick ett jättefint steg av det och får gå utan skor igen. Det är ett jämnt och öppet lopp. Vi hoppas på lite tur och att hon ska komma till i loppet – då tycker jag att hon ska duga långt.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.