Tarzan har FEM finalister på Åby

32

tarzan trav åby

Framgångsrik duo. Catarina Lundström och Stefan Melander är vana storloppsvinnare. Foto av LARS JAKOBSSON

Stefan ”Tarzan” Melander och Catarina Lundström har fem finalister i pokalloppen på Åby.
– Vi har jättefina hästar, våra fyraåringar är verkligen kanonhästar, säger Tarzan.

Åby är värd för lördagens V75-omgång som kryddas av dels Drottning Silvias Pokal och Konung Gustav V:s Pokal och dels av en jackpot. 44 miljoner kronor väntar en eventuell ensam vinnare med sju rätt.
Av Melanders hästar är duon Bella Beluga och Ruby Trap först ut i finalen av Drottning Silvias Pokal (V75-1). 940 000 kronor väntar vinnaren i den första stora drabbningen för de fyraåriga stjärnorna i år.
– Bella är bra och har utvecklats över vintern. Hon var duktig förra året också, men är kanske lite vassare och det måste hon vara för att hon ska ha chans. Hon gick väldigt bra i försöket. Det verkar bra allting.
– Ruby Trap är det samma sak med, hon har utvecklats bra och det måste man göra från tre- till fyraårssäsongen. Ruby kommer att bli vass. Vi ska prova henne utan skor, hon har aldrig gått utan skor. Johnny får prova i värmningen en bit så får vi se. Jag tror det ska kunna gå bra, säger Stefan Melander.

Tror mest på Otto
I silverdivisionen (V75-2) har ”Tarzan” och sambon Catarina Lundström tre hästar till start
Foot On The Gas och Wannacmyguns har båda har bra form men det räcker inte. ”Wanna” blir bättre och bättre sedan han blev kastrerad men vi har en bättre chans i Super Otto, som är jättebra. Jag är lite orolig för fjärdespår och voltstart. Jag tror han grejar det, men det är ändå voltstart och det är väl det som kan ställa till det. Annars kommer han säkert att göra ett bra lopp. Han har verkligen bra form, säger Stefan Melander.

Al Dente vassast
Lördagens V75-omgång avslutas med finalen av Konung Gustav V:s Pokal där vinnaren belönas med 940 000 kronor. Melander/Lundström har kvalat in tre hästar till finalen.
Al Dente håller jag som den vassare av de tre. Volstead var en bra häst I fjol, men jag tog bort honom tidigt och har tränat hela vintern med honom. Det känns som att han har utvecklats. Party Boat Hanover har gått riktigt bra lopp. Han kvalade in till Breeders’ Crown-finalen i fjol som väldigt grön. Han gick banrekord i försöket och var snabbast av alla. Han kommer göra bra lopp och är kraftigt på gång.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.