Italienaren har toppform inför V86

38

image-1

Fartfyllde italienaren Seedorf O.M.F. har hittat stilen efter kastrering och blir mycket betrodd av V86-spelarna.
– Hästen är i kanonform fortfarande men det kan bli krångel från det där läget, säger Stig H Johansson inför onsdagskvällens start på Solvalla.

Solvalla kör V86 tillsammans med Bergsåker på onsdagen och championtränaren Stig H Johansson har tre hästar till start i loppen på hemmabanan.
Seedorf O.M.F. är en häst som varit ute och rört på sig i livet. Hästen är född i Italien, ägd i Schweiz och hade tävlat en del i Tyskland när den sattes i Stig H Johanssons träning i december i fjol.
En segervan häst som hade haft lätt för att galoppera och fortsatte på den inslagna vägen i den nya regin.
Efter kastrering i somras har Seedorf O.M.F. tagit fyra segrar och en andraplats.
– Han har lugnat ner sig betydligt sedan han blev valack. Kapacitet har han räckt länge i den här klassen men även om han bättrat sig mycket nu kan det vara någon liten situation ifrån ett sådant här läge som gör att han faller tillbaka i krångel, säger Stig H Johansson.

”20-30 meter efter”
Seedorf O.M.F. lottades till spår nio bakom bilen i V86-4 över kort distans. Valacken provas barfota fram igen som vid den senaste segern och har visat att han klarar det mesta.
Sammanfattningsvis är Stig H Johansson jättenöjd med hästen och mindre förtjust i läget.
– Hästen är i kanonform fortfarande men det måste flyta lite grand för honom nu. Jag tycker nog att det blev ett lite tufft lopp den här gången. Att det är många snabba hästar där framme och bakspår kan ju betyda att han hamnar 20-30 meter efter från början och då är det inte så lätt att ta in det ute i spåren.
Du startar också 10 Yes We Can (V86-2) och 2 Utter (V86-6). Någon av de hästarna som du tycker startar med segerchans?
– Möjligen Utter i så fall. Han har gått bra hela tiden och blev störd senast med en hygglig placering inom räckhåll. 2640 meter klarar han och möjligen provas han barfota den här gången. Yes We Can fick ett dåligt läge över kort distans och jag tror inte han räcker. Får han en slant är det okej.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.