D’One hemma från USA

16

image

Jobbet är gjort – nu får racerstoet D’One åka hem.
D’One lämnar i dagarna USA där hon sedan i somras etablerat sig som ett av världens bästa travston.

Femåriga D’Ones tävlande i Nordamerika under sommaren och hösten stavas s-u-c-c-é. Solvallatränaren Roger Walmann och ägarkonsortiet Stall Kennys Andelshästar har på fem starter sedan början av augusti kunnat räkna in fyra segrar och 2,5 miljoner kronor i prispengar.
D’One har slagit några av världens bästa ston och kanske är det så att det är drottningen själv som återvänder till Sverige igen.
Roger Walmann har beslutat att segern i Breeders Crown-finalen för äldre ston på Woodbine Racetrack i Toronto blev stoets sista för den här säsongen.
– Det fanns ett lopp till för henne på Meadowlands 21 november men det har vi tackat nej till. Efter starten i Kanada har hon inte varit sig själv och tappat form och då var det ett enkelt beslut att fatta att ta hem henne. Vi tycker att hon redan gjort allt hon ska i år ändå, säger Solvallatränaren.

USA även nästa år?
Malin Boman-Friberg är skötaren som kamperat  tillsammans med D’One i New Jersey sedan i mitten av juni.
Elitloppsvinnaren Magic Tonight trivdes inte alls i USA och är redan hemma för att ladda batterierna inför nästa säsong.
– Om allting fungerar kommer den svenska publiken att få se henne i några starter framåt vårsidan och sommaren. Det kan också bli så att hon får försvinna över till Amerika nästa år också för några starter. Men det är länge dit och ska det bli så måste hon också vara så bra som hon varit i år, annars åker vi inte, slutar Roger Walmann.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.