Svenska framgångar på Vincennes idag

18

svenskar på vincennes

Under måndagseftermiddagen kördes Grupp III-loppet Prix du Languedoc på Parisbanan Vincennes.
Bäst gick det för Moving On, ägd av samboparet Claes Svensson och Marie Nilsson, aktiva på Vaggerydstravet.

 Moving On, med ett lopp i kroppen, kom till start som en av de mest betrodda i loppet. Körande Franck Nivard hittade andra utvändigt i det 2 700 meter långa loppet och väntade med attacken till sista sväng. Stoet kämpade sig upp på utsidan om ledande El Mago Pellini, tränad av Lutfi Kolgjini. Efter en väldigt snabb avslutning av loppet var det Moving On som visade sig tuffast och tog hem förstapriset på 42 750 euro. Tränar sexåringen gör Fabrice Souloy och segertiden landade på 1.13,9.
– Hästen fick ett superlopp av Franck Nivard. Hon har bara gjort ett lopp inför det här och var nu redo att vinna. Man får kalla det en succé. Vi har anmält till det första B-loppet, Prix du Bourgogne och där får vi se hur hon matchar de bästa. Drömmen är givetvis att hästen ska starta i Prix d’Amerique. Dit är långt, men drömmen finns där, sade Claes Svensson kort efter loppet.
Hästen inledde sin karriär på lovande sätt i Sverige i Claes Svenssons regi, bland annat slutade hon trea i korta E3 under 2012. Hösten 2013 skickade man ner hästen till Frankrike och där har hästen imponerat storligen. Under fjolåret tjänade hästen drygt 1,7 miljoner kronor. Denna säsong har det gått än bättre. På tio starter har det blivit närmare tre miljoner insprunget.
Lutfi Kolgjini fick 23 750 euro för andraplatsen med El Mago Pellini. Fyra slutade Prince di Poggio, tidigare i träning hos Åbytravets Bengt Holm.

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.