Jackpot med Petri Puro på V86 den 18 juni 2014

jackpot petri puro

Petri Puro har hela 29 i segerprocent för sitt stall.
I onsdagens V86-jackpot på Vaggeryd startar han högkapable Västerboonthenews.
– Han har utvecklats och blivit starkare i år. Vi kör med säkerhetsbalans nu och han måste räknas, säger Petri Puro.

V86 drar ut på sommarturné och den första anhalten blir Vaggeryd som dessutom kryddas av en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem nio miljoner kronor enbart på åtta rätt och en häst som definitivt är värd att beakta är Västerboonthenews. Han är en av de bästa hästarna i stall Petri Puro vars segerprocent är imponerande 29 procent. Halmstadtränaren är en erkänt skicklig hästkarl och har tagit fram många stjärnhästar genom åren. Under våren har fyraårige Ni Talar Bra Latin gått fram som en ångvält och vunnit såväl försök som final i V75. För dagen har Puro 32 hästar i träning och det är ett antal som han gärna vill öka.
– Jag önskar att jag kan få in lite fler hästar för det har jag plats för just nu. Joel Uhrberg har börjat jobba hos mig nyligen och vi är ett bra gäng här och det finns fina träningsmöjligheter, säger Petri Puro som tränar i såväl sandbana som i backe.

”Blev rullig till slut”
Han skickar en häst till V86 i Vaggeryd och det är Västerboonthenews som har tagit nio segrar på 22 starter, varav tre av segrarna har varit i V75. Senast var han ute i finalen under elitloppshelgen och blev där fyra i ett stenhårt gäng som vanns av Royal Fighter. Västerboonthenews travade 1.10,5 sista varvet men trots det var tränare Puro inte helt nöjd.
– Visst gjorde han ett bra lopp men han blev lite rullig till slut och Peter kunde inte släppa av honom riktigt. Det kanske var så att han fick göra en start för mycket och han blev åtgärdad efteråt och fick ta igen sig lite. Men hästen har så bra skalle att han gjorde det bra ändå och blev fyra. Han fick ju även dra fram B.B.S.Sugarlight på slutvarvet, säger Petri Puro.

Fin i måndagsjobbet
– Vi har bara tränat tung träning med honom senaste veckorna och han har även gått lite tempojobb på slutet. Jag körde honom idag (måndag) och jag tyckte att han kändes bra. Även om hästen gick bra i fjol så har han utvecklats ytterligare i år och vi har fått honom lite starkare. Det är en rejäl häst som dessutom kan öppna väldigt snabbt. Så det är lite synd att han har bakspår på onsdag.

”Troligen skor fram nu”

Vad säger du om uppgiften och vinstchansen i V86-3?
– Jag hade att välja på det här loppet eller om vi skulle starta i V75 i Kalmar istället. Nu blev det här och sedan är tanken att vara med i V75 i Halmstad under Sprintermästare-helgen.
– Vi kommer troligen att köra med skor fram den här gången. Det är en säkerhetsbalans och han blir mer körbar till slut då. Som jag sa innan så blev han rullig den sista biten senast och det var så tidigare i hans karriär att kusken alltid fick sitta och passa honom till slut. Men det ska också sägas att han har gjort flera bra lopp med skor så det bekymrar mig inte. Han blir ju istället säkrare i slutskedet av loppen.
– Han känns stark i träningen och är en häst som nästan alltid gör bra lopp. Men nu är det bakspår och ett par bra hästar med. Time Machine är en tuff jäkel och det blir inte lätt att gå runt honom i spåren. Gör min häst samma fina lopp som på slutet så är det klart att han ska räknas med chans.
– Vi har haft en del halsinfektioner på hästarna den senaste tiden men har inte kollat upp honom eftersom han verkar normal och har inte hostat något. Det kan bli så här på sommaren att en del hästar får allergier med pollen och sådant men han verkar som sagt frisk, säger Petri Puro.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.