Oscar Nilsson inför V75 på Kalmar 22 juni 2014

226

oscar nilsson v75

Midsommar är för många förknippat med sill och nubbe.
För Oscar Nilsson är det V75 på hemmaplan som gäller.
– Det är tradition och höjdpunkten under hela helgen. Det brukar vara mycket folk och det är häftigt, säger Oscar Nilsson som jagar en ny V75-seger med Britt Palema.

Vi möter upp Oscar hemma i Vassmolösa, några mil söder om Kalmar. Två veckors semester är inbokat sedan länge. Det råder lugn och ro även om barnen ser till att hålla honom sysselsatt.
– Jag brukar alltid jobba veckan innan och det brukar bli lite annorlunda firande. I år blir det för oss som för många andra och det är barnen glada för.
När midsommartävlingarna i Kalmar kommer på tal har Oscar ljusa minnen.
– Jag tog min första V75 seger den här dagen för sju år sedan tillsammans med Brave Sand. Det var riktigt häftigt och underbart att göra det inför så mycket publik. Jag hoppas att det blir lika mycket folk i år. Loppen håller oerhört hög klass och det borde locka.
Oscar tillhör landets bättre lärlingar. De senast åren har han kört in runt två miljoner och segerprocenten ligger stadigt runt tio. Många undrar varför han aldrig tar steget fullt ut och blir proffs?
– Jag är väl lite för feg och har inte vågat ta steget. Det är ett tufft jobb och jag har inga planer på att sluta hos Fredrik Persson.

Har chansen igen
Tillsammans med Britt Palema (V75-6) har det blivit två V75 segrar i år. En av dom togs i början av mars på hemmaplan. På söndagen finns chansen igen även om duon slår ur underläge den här gången.
Britt Palema är en jättebra häst och hon utvecklas hela tiden. Jag är helnöjd med läget och mot dom här hästarna ska hon gå på innerspår. Hon har lärt sig att öppna allt bättre från start och vi kommer att få ett bra lopp. Jag hoppas på ett högt tempo och lucka till slut, då kan allt hända.
Indian Nalan (V75-4) vann ett V75-lopp så sent som för ett par veckor sedan. Att han ska upprepa den bedriften är Oscar tveksam till.
– Tyvärr fick Indian Nalan ett dåligt spår och sedan är han ingen riktig sprinter ännu. Hästen känns riktigt fin i träningen och är gynnad av överpace. Jag ligger lite lågt och slår mer än gärna ur underläge även med honom, avslutar Oscar som snart byter efternamn.
– Marina och jag ska gifta oss i början av augusti och då passar jag på att byta till Ginman.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJackpot med Petri Puro på V86 den 18 juni 2014
Nästa artikelJoke Face vill inte sluta!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.