Jackpot för Untersteiner på V86

37

peter untersteiner

Peter Untersteiner dominerade totalt när Vaggeryd körde sin årliga V86-omgång.
Precis som brukligt alltså.
– Detta är min bana, jag har varit champion här 12 gånger och jag ska kämpa för det även i år. Fint väder och mycket folk, då är det extra kul att tävla, sade Untersteiner som tog hem hälften av V86-loppen och bidrog till att ingen spelare prickade åtta rätt.

3 750 människor hade letat sig till travbanan när Vaggeryd körde sin största tävlingsdag för året.
Och de fick se ett välbekant ansikte stjäla showen.
Peter Untersteiner tog banans första kuskchampionat 1996 och har sedan släppt ifrån sig det sporadiskt genom åren.
Nu nöjde han sig inte förrän han vunnit fyra V86-lopp.
Det började med Elma Lane som backades till femte par utvändigt från spår åtta bakom bilen och blåste hela fältet på upploppet.
– Vi hamnade i kön och det var inte speciellt hårt tempo. Ändå vann hon med flera längder, det var verkligen plus i kanten, berömde Untersteiner som valde ett annat upplägg när han skickade fram Swish Lane utanpå ledaren från samma startspår.
– Det var strålande. Hon är väldigt orutinerad, att få ett sådant förstavarv och ändå kunna gå ifrån, berömde tränaren som följde upp med att bjuda på två skrällar. Först genom likaledes fyraårige Mellby Duke som efter ryggresa i stenhårt tempo tackade med att kliva förbi tappre ledaren Trecciadoro Rex.
– Idag hade det klickat till lite. Han har varit fin hela tiden, men väldigt försiktig av sig. Nu vågade han ta för sig och vara med i loppet, konstaterade Untersteiner innan han kastade sig i sulkyn igen och snitsade in Stricker från fjärde par invändigt.
– Vi hade fina hästar med oss idag och de har verkligen presterat, sedan har det varit lite stolpe in också. Nu mår jag riktigt bra, konstaterade Vaggeryds snart 13-faldige champion.

”Så fruktansvärt kul”
Men det var en annan Untersteiner som inledde den V86-rad som skulle visa sig olöslig för spelarna.
Sonen Johan bjöd U.P.W.Sund en vilsam resa över tre varv.
– Det betyder jättemycket, vi lever ju på det här så pengar måste vi ha, fastslog en jublande glad skötare Elin Karlsson som tränar ihop med sin pappa Nikolas.
Lika glad var Admir Zukanovic som firar allt större framgångar med storhästägaren stall Denco i ryggen.
Lördagens V75-triumf med Oki Doki Face följdes upp med en V86-dito för Calypso Am som tidigt kördes till ledningen och drog konkurrenterna möra.
– Vilken individ! Vi har tagit tid på oss och låtit honom träna på länge, nu blir han bara bättre och bättre. Fler borde prova på det här med att träna häst, det är så fruktansvärt kul. En sådan adrenalinkick att det är helt sjukt.

3,8 miljoner extra på onsdag
Kvällens fartfest kom i snabbloppet där hetsporren Venkatesh var på sitt värsta rusarhumör.
1.11,3 var det absolut långsammaste Örjan Kihlström kunde köra första varvet då han låg raklång en bra bit före klungen.
Det gav givetvis trötta ben, istället visade sig danske Tripolini V.P. tuffast för Jeppe Juel och sänkte banrekordet till 1.12,3/2 140 meter autostart.
Spiken i kistan för spelarna kom när Västerbo Exact spurtade ner motståndet och skickade bort de fem återstående V86-kupongerna.
Utdelningen för sju rätt blev 126 518 kronor medan drygt 3,8 miljoner flyttas vidare till nästa onsdag då Åmål står som V86-värd.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.