Jubileumspokalen på Solvalla 2016 blir något extra

88

jubileumspokalen på solvalla

Jubileumspokalen på Solvalla blir ännu vassare.
Två nya storlopp och höjt förstapris i EM för ston ska göra den 17 augusti till en av årets största travhändelser.
– Jag hoppas att vi får vara med att skapa en ny stor travdag för sensommaren, nästan i klass med vårens elitlopp, säger Margareta Wallenius-Kleberg i ett pressmeddelande.

Det är Walleniusdagens två stora unghästlopp, Big Noon-pokalen och Wallenius Cup som flyttas från december och blir en del av Jubileumspokalen, den dag som Solvalla stärkt upp mest de senaste åren.
– Det är fantastiskt att vi kan byta en kall och ofta decembermulen onsdagskväll till en förhoppningsvis ljummen augustikväll för våra Walleniuslopp. Vi kan då visa upp svenskt trav på bästa sätt för publiken, våra gäster, kunder, vänner och anställda och vi gör det i allra bästa sällskap tillsammans med Legendarerna, EM för ston och Jubileumspokalen, säger Margareta Wallenius-Kleberg som driver Sveriges största travhästuppfödning på Menhammar Stuteri.

Maharajah får eget lopp
Dessutom höjs förstapriset i EM för ston från 600 000 till 850 000 kronor samtidigt som loppet döps om till Prix Maharajah. Orsaken är att vinnaren även får en fri betäckning med Menhammars Prix d’Amerique-vinnare som haft en lovande start i avelsboxen.
I övrigt är tävlingsprogrammet intakt med den populära kuskmatchen ”Ahlsell Legends” som ytterligare en höjdpunkt.
– Efter Elitloppshelgen är det här vår största travdag och att utveckla den ytterligare tillsammans med familjen Wallenius känns verkligen stimulerande. Dessa två fina unghästlopp kommer ge ytterligare stjärnglans till Jubileumspokalsdagen, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.