Ready For More är redo för mer på V75

38

ready for more v75

På lördag är Ready For More tillbaka efter skada.
Den högkapable hästen kastar sig direkt ut i hetluften i Bodens V75:a.
– Vi åker inte 200 mil för att träna, säger Solvallas Reijo Liljendahl.

Ready For More hade ett mycket bra fjolår hos Reijo Liljendahl. Sju segrar, varav fyra i V75, på tio starter och över 800 000 kronor insprunget ståtade han med när han i augusti spelades till storfavorit på Bergsåker. Där galopperade hästen i ledningen och efter loppet visade det sig att han ådragit sig en gaffelbandsskada.
– En sådan skada är alltid allvarlig och han har fått rejält med tid på sig. Han har tränat sedan nyår och gått mycket jobb, säger Liljendahl.
Ready For More har visat skyhög kapacitet vid flera tillfällen och att han har potential som räcker långt råder det inga tvivel om.
– Det är en häst med utvecklingspotential men att bli en riktigt bra häst inkluderar en viktig sak och det är hållbarhet. Det har varit kruxet med honom, att han haft svårt att hålla ihop, men om han förbättrar den biten kan han utvecklas till en topphäst.

Lättare skor och jänkarvagn
Lördagens tävlingar avgörs i den norrländska midnattssolen. Första V75-loppet startar 20.30 och Ready For More går ut från innerspår bakom startbilen i den sjätte avdelningen. Senast han hade det utgångsläget ledde han från start till mål. Den stora frågan är om hästen har form för att vinna direkt, efter nästan tio månaders tävlingsuppehåll.
– Som jag sa till en annan journalist; vi åker inte 200 mil för att träna.
Hur vässad är han?
– Han har mestadels gått intervaller och jag har kört 1.20 som snabbast här hemma. Han känns fin!
– Sedan ska man ha med i beräkningarna att han möter bra hästar. Han är i bra ordning men om han är i tillräckligt bra ordning återstår att se. Utgångsläget är bra och underlaget brukar vara bra i Boden, det är också en av anledningarna till att han åker dit.
Ett par utrustningsändringar gör Ready For Mores återkomst på tävlingsbanan än mer intressant.
– Han kommer att gå lite lättare balanserad i år. Vi tar bort pg-skorna som han tävlade med förra året och dessutom ska han gå med jänkarvagn för första gången.

”Kan absolut slå Ready For More”
Reijo Liljendahl har även med Fire To The Rain i loppet. Han har formen i zenit men spår åtta dämpar förväntningarna hos tränaren.
– Han har gått bra i år men inte riktigt haft löpningsförloppen och positionerna på sin sida. Han var bra utvändigt om ledaren i Köpenhamn näst senast och han gick ett rejält slutvarv hemma på Solvalla under elitloppslördagen. Han tränar bra efter det men fick ett skitläge igen och ska ha tur för att räcka till vinst.
Kan han slå Ready For More om det löser sig med positionerna?
– Han kan absolut slå Ready For More om han får rätt löpning men som läget är nu håller jag Ready For More som den bättre chansen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.