Jägersro höjer Prispengarna!

20

jagersro trav prispengar

Jägersro har vänt trenden och kommer att öka prispengarna med 6,9 procent under 2015.
Det betyder 4,1 miljoner extra att tävla om under året och bland annat så höjs förstapriset i Svensk Uppfödningslöpning till 700 000 kronor.
– Det är oerhört glädjande att vi på det här sättet kan stötta och belöna våra aktiva, säger Kerstin Peterson–Brodda, ordförande för Skånska Travsällskapet.

Ökningen av prispengar är så kraftig att det finns utrymme att fördela pengarna till alla nivåer av sporten.
Här är några konkreta åtgärder:
Det lägsta förstapriset en vanlig V5–dag höjs från 15 000 till 20 000 kronor.
– Breddsporten är mycket viktig för oss, en bas i verksamheten. Därför känns det så bra att kunna garantera att 20 000 kronor är det lägsta förstapriset under en travkväll, förklarar Peterson–Brodda i ett pressmeddelande från Jägersro.
Något eller några lopp under V5|V64–dagar kommer också att få en förhöjd prissumma.
Under V75–dagar kommer det lägsta förstapriset i ramloppen att ligga på 30 000 kronor.
– V75-spelet är som bekant viktigt för sporten och då känns det angeläget att se till att kvaliteten även på loppen runt V75 är hög, anser Peterson–Brodda.

Höjda prissummor i Åbergs och Derbyhelgen
Banans två stora högtider, Åbergskvällen och Derbyhelgen, får också höjda prissummor. Inte ett lopp med mindre än 75 000 kronor i förstapris i samband med Åbergs, då banan också arrangerar Europeiskt femåringschampionat och därmed står som värd för fyra grupplöpningar under samma tävlingsdag. 50 000 kronor blir det lägsta förstapriset under Derbyhelgen i början av september.
Men även årgångslopp och andra storlopp får en prishöjning.
Förstapriset i Svensk Uppfödningslöpning höjs från 600 000 till 700 000 kronor.
– Vi slår vakt om vår status som landets unghästbana och det känns bra att kunna följa med i utvecklingen och öka prispengarna för våra yngsta hästar, förklarar Kerstin Peterson–Brodda.
Müllers, som blir något av travhöstens höjdpunkt, får en höjning av förstapriset på 100 000 till 500 000 kronor medan Krafft Derby Trial får 150 000 kronor i förstapris och dessutom V75–status.
– Vi har både en fantastisk topp och en stor bredd på vår bana, så det känns angeläget för oss att alla grupper nu får del av de extra miljonerna, säger Kerstin Peterson–Brodda med stolthet i rösten.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.