Joakim Lövgren inför V86 Jägersro

33

v86 v75

Stallets främste var sjuk i lördagens uttagning till Olympiatravet.
På onsdagen laddar Joakim Lövgren om med femåriga U.S. Dollars – en stjärna i vardande som normalt borde ha bra chans i V86 hemma på Jägersro.
– Hästen är en rejäl vinnartyp, säger tränaren om stoet som segrat i tio av karriärens 17 starter.

SM-mästaren Alfas da Vinci föll som ett sänke i den sista kurvan i lördagens uttagningslopp till Olympiatravet på Solvalla och slutade oplacerad.
Joakim Lövgren har koll på varför stallets stjärna agerade som han gjorde.
– Det fanns en förklaring till att Alfas da Vinci var blek i lördags men som tur är var det inte värre än att han hade en infektion i kroppen. Han har fått medicin mot det och han kommer att få ta det lugnt en vecka innan vi kollar upp honom igen.
Nya tag onsdagen på Jägersro där Lövgren har fyra hästar till start på V86-spelet. U.S. Dollars kommer från en bra fyraåringssäsong och har fortsatt att visa fina kvaliteter i årets två starter.
Två segrar – lätta sådana.
– Hon kan det här kan vi säga. Det har handlat om två lätta lopp så här i inledningen av säsongen och hon har löst dem på ett väldigt fint sätt. Nu är det hårdare emot men jag fortsätter att tro på min häst.

Spännande ändring
Främste utmanare i stoloppet (V86-3) är en sprinterspecialist från Danmark som tagit många segrar över 1640 meter – 2 Stickittothem.
Joakim Lövgren har både sett och mött den danska hästen (körd av Birger Jörgenssen) och ser henne som en farlig motståndare.
– Det finns fler bra hästar med i loppet också och U.S. Dollars måste vara bra i ordning i onsdagsloppet för att hon ska kunna vara med och kriga.
U.S. Dollars tio segrar på 17 starter och gryende form inger dock respekt. Hon blir favorit. Lövgren tycker att förutsättningarna är passande och bjuder dessutom på en spännande ändring.
– Vi kommer att köra henne barfota runt om den här gången och jag kommer också att trycka av henne från start så får vi se hur långt det här räcker. Nu har hon 1600 meter och bil igen vilket var hennes bästa förutsättningar i fjol. Det är mera hållbarheten än kunnandet som begränsar henne och vi fokuserar mycket på att hon ska stå på sunda ben.
Vad säger du till spelarna?
– Hon har skämt bort oss med att var duktig så jag tror på henne – samtidigt som jag har respekt för motståndet.
Det första loppet på V86 är ett race för treåriga ston där du har 5 Gladys Boko, en häst som gör första starten sedan segern i det stora årgångsloppet Silverstoet i mitten av december.
– De där 20 meterna som hon har att hämta in är svårt att säga om det är mycket eller inte. Normalt ska hon duga väldigt bra i sådana här lopp. Samtidigt är det fler tränare som kommer med sina bästa ston och det skulle inte förvåna mig om de här hästarna kommer att möta i större sammanhang framöver.
Vilken är värst emot tycker du?
2 Udessa Degli Dei har imponerat i provloppen här nere i Skåne och var väldigt läcker vid överlägsen seger i debuten. Så det är ingen enkel uppgift för Gladys Boko – även hon inte kan kännas bättre än vad hon gör i träningen just nu. Jag tror på en väldigt fin insats. Om det sedan räcker till seger…vi måste helt enkelt köra om det.
Din lärling Grasso Bernardo kör 6 Staro Kiss of Fire i samma lopp.
– Hon har gjort sin årsdebut där hon mest hängde med. Jag skulle vilja jobba upp hennes hårdhet lite grand och eftersom hon är duktig då hon får ligga på rulle ska hon smygas och köras på chans.
Slutligen. 4 Viking Holmsminde (V86-5) har du tidigare beskrivit som stark men lite oslipad. Chansen?
– Det är en jätteintressant häst som är över 1.70 hög och har tagit lång tid på sig innan styrkan och annat kommit på plats. Han har fortfarande inte gjort något riktigt topplopp men däremot har han visat i träningen att han har rätt förutsättningar. Den här gången är bland annat fjärdespåret en tuff motståndare. Fortsätter att tro men det är svårt att veta vilken nivå han ska tävla på i det här loppet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelUSA-Stjärnan debuterar på V86
Nästa artikelLeder B.B.S Sugarlight runt om?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.