Leder B.B.S Sugarlight runt om?

27

v75 sugarlight

I egenskap av titelförsvarare är han redan klar för final.
Fredrik Solberg åker ändå till uttagningsloppet till Olympiatravet på Axevalla på lördag med sin B.B.S. Sugarlight.
– Det har varit planen hela tiden att ge honom ytterligare ett lopp i kroppen före finalen. Med tanke på det fina spåret hoppas jag att det är dags för en seger igen – för hästen känns verkligen fin, säger den norske travamatören.

Fredrik Solberg bor i Fredrikstad i södra Norge, nästan på gränsen till Sverige. På lördag förmiddag tar han hästlastbilen till V75-tävlingarna i Skara vilket är en tripp på fyra timmar.
Fram till för några år sedan var han en vanlig amatör i travet som gillade att hålla på med hästar. Efter köpet av B.B.S. Sugarlight från Sverige på annons för 25 000 kronor vände allt.
36-åringen är sedan en tid rejält uppe i smöret med en häst som sprungit in 6,5 miljoner kronor på ett par år.
– Vi har mycket kul. Det är roligt att starta i Sverige också, där det är otroligt många som gillar Sugarlight och följer med och hejar på honom. Det sätter jag stort värde på. Om en bra häst startar i V75 i Sverige spelar det ingen roll varifrån den är. Hästen hyllas ändå. I Norge gillar man min häst också, men här man också lite mera upptagna av det egna landets hästar, säger Fredrik Solberg.

Blåser till ledningen?
B.B.S. Sugarlight är titelförsvarare i Olympiatravet. Vid finalsegern i fjol på Åby handlade det om ren och skär uppvisning i finalen tillsammans med Peter Untersteiner då hästen tidigt blåste till ledningen.
Hur snabbt kan hästen öppna? Fredrik Solberg vill ha det till att sjuåringen någon gång klockats till neråt 1.07 första 500 men minns inte säkert. Klart är att det handlar om en av de allra snabbaste travarna bakom bilen i Europa.
– Vi hade tur med spårlottnigen som fick ett fjärdespår på lördag och jag tycker att han har ett fint lopp på papperet. Drömscenariot är förstås spets. När jag tittade på anmälningslistorna i söndags kväll tyckte jag att Papagayo E. var värst emot. Nu fick vi ju ett mycket bättre spår än honom och utan att se ner på de andra konkurrenterna så både tror och hoppas jag att det är dags för en seger nu.

”Känns bättre än i fjol”
Har B.B.S. Sugarlight då tillräcklig form för att vinna på lördag? Tränaren Fredrik Solberg låter övertygad om det. Sjuåringen fick avsluta säsongen fräsch efter femteplatsen i VM-loppet i New York i oktober och träningen hemma i byn i vinter har flutit på utan problem.
Ingenting har ändrats i upplägget med hästen som fått sina vanliga långa joggingturer i skogen med små speeder inlagda, och däremellan ridträning med dressyr.
– Han ser bättre ut och känns bättre än vad han gjorde samma tid i fjol.
B.B.S. Sugarlight årsdebuterade med en andraplats på Bjerke 9 mars och spurtade till en tredjeplats i Halmstad under påsken då han travade 1.10,7 bakom vinnaren Conway Hall. Nöjd?
– Jag är väldigt nöjd. Han har gått framåt för varje lopp han gjort. Så planen med att få bästa möjliga form till finalen verkar fungera.
Senaste segern för hästen kom i mitten av juni då han vann hemlandets största lopp Oslo Grand Prix. Tvåa i Åbergs Memorial och femma i VM-loppet efter det.
– Ja, han tjänade ju över en miljon efter segern i Oslo utan att vinna lopp. En väldig bra avslutning på en fantastisk säsong. Jag hoppas att han presterar bra i Olympiatravet och får vara med i Elitloppet och Oslo Grand Prix – ja, i alla de stora loppen han var med i fjol.
Vad säger du om att vinna Olympiatravet igen?
– Det hade varit fantastiskt och det är ju ingen omöjlighet att det blir så heller. Hoppas att han får visa vad han kan på lördag. Utrustningsmässigt kör vi med aluminiumskor fram och barfota bak igen. Huvudlag har jag inte bestämt. Det lutar åt att det blir ett norskt huvudlag (samma som vid segern i Olympiatravet i fjol) men det avgör vi senare i veckan, säger Fredrik Solberg.

Fotnot: Olympiatravet fortsätter efter lördagen med en delfinal på Jägersro, 16 april, och på Umåker 23 april. Finalen går Åby lördagen 30 april med 1,5 miljoner kronor till vinnaren. Skulle det bli seger på lördag för redan inbjudne B.B.S. Sugarlight, får Åbytravet ett extra wild card att dela ut till finalen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJoakim Lövgren inför V86 Jägersro
Nästa artikelLandskamp på Lunden

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.