Johnny Takter: ”Har varit nyttigt”

14

Toppkusken Johnny Takter är tillbaka på travbanan.

Nu berättar 57-åringen för Trav365 om sin time out.

– Jag kände mig lite för på Jägersro i går, och det känns bra allting, säger han till Trav365.

Johnny Takter, en av Sveriges bästa travkuskar, skrev i ett öppet brev i slutet av juli att han skulle ta en time out från travet.

Anledningen: den rätta motivationen saknades.

I nästan två månader lös toppkusken med sin frånvaro – och många i trav-Sverige undrade hur det stod till med travprofilen.

Under tisdagen var Johnny Takter tillbaka på travbanan då han körde tre lopp på Jägersro, och nu berättar han för Trav365 om sin time out.

”Mycket man längtat till”

– Det känns bra allting, jag kände mig lite för på Jägersro i går och det känns bra allting. Man saknar ju allt runtomkring, det gör man ju. Jag kör lite på Jägersro nu, sedan får vi se hur det blir, säger Johnny Takter till Trav365.

Hur kändes det att vara tillbaka?

– Man saknar allt runtomkring, det är en livsstil som har både sin tjusning och tvärtom ibland också. Men det är ju så, det som är jättekul kan också vara riktigt jobbigt ibland, säger Johnny Takter till Trav365 och fortsätter:

– Men det är mycket runtomkring som man längtat till och komma tillbaka till, djuren som vi håller på med är underbart och att pyssla med någonting som man egentligen haft som hobby har ju varit priviligerat, men det är resorna som varit jobbiga. Vi får se nu, jag ska börja köra lite på Jägersro och sedan får vi se, jag tar det lite lugnt så här i början och känner mig för.

”Betytt väldigt mycket”

Har den här time outen som du haft varit nyttig?

– Absolut, absolut. Jag har jobbat ihop med Stig Wiklund och det har betytt väldigt mycket, att få landa lite. Det har gått otroligt bra för mig i tio år, men man har inte hunnit suga åt sig det positiva utan det har gått i ett hela tiden. Jag är en människa som behöver sätta mig ner ibland, säger Johnny Takter och berättar vidare:

– Jag har aldrig haft ett sådant här långt break från travet tidigare, där jag i två månader inte läst och följt någonting, och det har varit nyttigt. Då ser man det lite utifrån, och får ett annat perspektiv på det, och det har varit behövligt.

Många med mig tycker det är kul att du är tillbaka, Johnny.

– Tack så mycket, tack så mycket, hoppas man är en bussigare och schysstare kille här framöver, skrattar Johnny Takter.   

Läs mer hos Trav 365
Johnny Takter:
”Har varit nyttigt”

Föregående artikelHan drömmer om en klassisk dubbel
Nästa artikel”Grabben räds inte någon…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.