Joke Face äter igen

186

jokekakar

Joke Face ströks inför den tilltänkta starten i gulddivisionen i Halmstad i lördags. Anledningen var att hästen hade ätit dåligt dagarna innan – troligen beroende på saknaden av kompisen Raja Mirchi. – Men nu äter han igen. Han har gett upp hoppet om att Raja ska komma tillbaka, säger Lutfi Kolgjini.

Träningsrapporterna gick i dur inför den tilltänkta comebacken för Joke Face. Hästen var mycket väl förberedd och hade känts strålande bra i jobben enligt Lutfi Kolgjini. Men efter att bästa polaren och boxgrannen Raja Mirchi reste till Paris på onsdagen började Joke Face att äta dåligt. På fredagen tog Kolgjini beslutet att stryka sin stjärnhäst för att inte riskera något. Nu har dock läget förändrats till det bättre. – Joke Face äter igen och allt ser bra ut. Han har gett upp hoppet om att Raja ska komma tillbaka, säger Lutfi Kolgjini. – Det är den enda anledningen vi har kunnat hitta för de två är så grymma kompisar. I övrigt ser hästen väldigt fräsch och bra ut och han har joggat hela tiden. Han hade också gått sitt sista jobb inför i lördags och känts helt fantastiskt fin då. Han var väl preparerad, säger Ludde. – Nu blir nästa start istället i V75 på Jägersro nästa lördag.

Hur är läget med Raja Mirchi så här två dagar efter Prix d’Amerique? – Han fick stanna kvar i Frankrike och har bara gått i hagen och är pigg och glad. Nu siktar vi in oss på nästa start som blir i Prix de France.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.