Jontte Boy har form inför V75 på Jägersro 6 september

179

image-2

Förlusten av stallets storstjärna kommenterar han inte.
Finske tränaren Tuomas Korvenoja fokuserar på nya segrar och tror stenhårt på sin Jontte Boy i lördagens Europamästerskap för treåringar på Jägersro.
– Jag vet att jag har den bästa hästen.

Finlands bästa häst Brad de Veluwe gick nyligen i svensk träning. Tuomas Korvenoja matchade den tiofaldige miljonären mot höjderna men efter en skada i somras har ägaren nu valt att ge Solvallas Reijo Liljendahl chansen att testa sexåringen.
– Framtiden får utvisa om han kommer tillbaka. Att jag blev av med hästen är sånt som händer i branschen. Jag fortsätter på samma linje som tidigare och kommenterar ingenting, säger den finske stortränaren.
Monkey Ride, Ride the Night, Inspiration Ride, Jonesy, Nostromo och den störste – Brad de Veluwe – är toppar under åren i Tuomas Korvenojas unghästverksamhet.
I lördagens V75-jackpot med 43 miljoner kronor i sjurättspotten står Korvenoja bakom en av favoriterna. En nykomling.
Jontte Boy heter hästen som är favorit till att ta hem förstapriset 450 000 kronor i EM-loppet för treåriga travare, tillika V75-3.
Hingsten är alltså bara en i raden av talanger som formats av finländaren.
– Jontte Boy har det där extra ”kicket” man är ute efter. Han kanske inte är en stor talang om man jämför med de bästa jag haft – men en medelstor talang är han i alla fall i det här skedet.

Ett sista test i Malmö
Travtränaren från Helsingfors har filial i Sverige. Jontte Boy kom till Söderby Gård nära Arlanda flygplats onsdag kväll. Under torsdagen påbörjas resan mot Malmö.
Själv flyger Tuomas Korvenoja Helsingfors-Malmö tur och retur under fredagen.
– Jag flyger dit på fredagen, skor hästen och kör några intervaller. Sedan får Jorma (Kontio Kontio) ta hand om resten.
Jorma Kontio kör hästen för första gången och kanske laddar för ledningen med den startsnabba hästen. Tränaren själv har derbyfinalen i Finland att ta hand om under lördagen, där stallets Jonesy är en av favoriterna.

Viktig ändring på lördag
Jontte Boy segrade i Treåringseliten på Solvalla under elitloppssöndagen i år. Därefter blev det seger hemma i Finland på nytt finskt rekord över medeldistans.
Senaste framträdandet var i norska Jarlsberg i mitten av juli där det blev en andraplats i Ulf Thoresens Minneslopp bakom Reijo Liljendahls Fire to the Rain.
– Han var lite småpigg i ledningen den gången, lite för ivrig. Därför byter jag huvudlag från ett helstängt till ett halvstängt – det blir enda förändringen på lördag. Han har fått vila ett tag och var lite seg i ett jobb förra torsdagen men mycket piggare i måndags då han avslutade 1.12 sista varvet på banan.
Så Jontte Boy bör vara i ganska bra form då?
– Jo, jag tror att han börjar vakna till. Han ska nog vara ganska vass igen på lördag. Det är en bra häst och han har visat att han duger bra i sådana här sammanhang. Jag vet att jag har den bästa hästen. Kan han bara göra en normal prestation måste han ha en riktigt bra chans.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelÅke Lindblom vill matcha Guldtanden med en gul kavaj
Nästa artikelJan Hellstedt om lugnet före Derbystormen…

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.