Kan detta vara en outsider på V75?

271

en stark outsider

Xceed G.T. är en av flera outsiders i Svensk Uppfödningslöpning.Foto av MICKE GUSTAFSSON

En småstressad kille som blivit lugnare på slutet.
Vad är då Xceed G.T:s bästa egenskap som talar till hästens fördel i Svensk Uppfödningslöpning på lördag?
– Han blir aldrig trött – det är en väldigt bra styrka i honom, säger Jimmy Dahlman i stall Per Lennartsson.

På lördag är det dags för det största loppet för landets tvååriga travare, Svensk Uppfödningslöpning.
För tredje året i rad avgörs det klassiska loppet över 1 640 meter och Xceed G.T. har ett spår i det andra ledet bakom bilen.
– Det är ett ganska spännande läge med spår nio och rygg på storfavoriten Mister J.P. Som det ser ut kommer det att bli full körning i loppet. Det skulle i så fall gynna vår häst, säger Jimmy Dahlman, som jobbar som försteman i Per Lennartssons stall.
Xceed G.T. har inlett karriären med två segrar och två andraplatser på sex starter. Hästen har också galopperat bort sig några gånger.
– Han kan stressa upp sig, det är det som är hans svaghet. Men på slutet har han varit väldigt duktig tycker jag och Per har kört honom väldigt klokt också för att lära hästen att hålla sig lugn.

Kalkylerar med galopp
Stefan Hultmans gamle stjärna Triton Sund är pappa till Xceed G.T. En sak som kanske nedärvts är kanske de starka avslutningarna. Den svartbrune hingsten spurtade klart bra senast men rådde inte på Mister J.P.
Björn Goops storfavorit Mister J.P. hade dessutom kostat på sig en galopp i uttagningsloppet senast. Jimmy Dahlman tror att lördagens favorit blir svårslagen igen.
– Det krävs nog att Mister J.P. gör bort sig så att han blir diskad om någon annan ska kunna vinna. Men han visade att han var lite valpig senast och nu har Goop ett av de innersta spåren och det kommer även att bli full laddning utifrån. Så allt kan hända! Hästarna är bara två år, säger Jimmy Dahlman.
Det blir första gången Xceed G.T. övernattar. Hur ser ni på det?
– Jag tror han ska klara det bra. Vi kommer att åka vid lunchtid på fredag och så får han vara ute tidigt lördag morgon och röra på sig. Det blir inga ändringar i utrustning eller skor till den här starten och jag tycker att han ska vara med bland de tre-fyra i alla fall.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.