Läsarnas krav: Ge han ett wild card

44

Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen har ett par wild card att dela ut till Olympiatravet.

Trav365:s läsares krav – ge ett till On Track Piraten.

– Jag har meddelat Jon Walter att vi gärna är med, säger Hans R Strömberg till Trav365.

Hedershästen On Track Piraten hade nio raka segrar när han den 1 april försökte kvala in till Olympiatravet på Solvalla.

Den dagen kunde den nioårige valacken dock inte göra sig själv rättvisa – och kastade tidigt in handduken.

Anledningen: halsinfektion.

Nu är On Track Piraten frisk igen och hästens tränare Hans R Strömberg hoppas på ett wild card till Olympiatravet.

”Han är friskförklarad”

I Trav365:s omröstning vem läsarna vill se får ett wild card till Olympiatravet är det inget snack om vem de helst vill se i loppet. On Track Piraten har fått drygt 41 procent av rösterna i skrivande stund, nästan 20 procent mer än tvåan D.D.’s Hitman.

– On Track Piraten var hos veterinären under tisdagen och allting såg jättebra ut med honom då, de gick igenom halsen på honom, tog blodprov och sådär, och han är friskförklarad nu, säger Rättviktränaren Hans R Strömberg till Trav365 och fortsätter:

– Direkt efter att han blev friskförklarad så körde jag ett rakbanejobb med honom och han kändes jättejättefin.

Vad var det för problem han hade senast på Solvalla?

– En halsinfektion, han var röd och svullen i halsen.

”Jättekul att han är så populär”

Lördagen 29 april, om tio dagar, avgörs finalen av Olympiatravet på Åby och Hans R Strömberg hoppas att han och On Track Piraten får vara med.

– Jag har meddelat Jon Walter Pedersen att jag gärna vill starta där om vi får en biljett, jag läste att han ska avvakta till helgen, men vi hoppas att vi får vara med och jag förbereder min häst för det.

Har du själv pratat med Jon Walter Pedersen?

– Ja, det har jag gjort, han ringde mig några dagar efter Solvallastarten och sa att On Track Piraten är aktuell, att han är en av kandidaterna till att få ett wild card. Det är det jag hoppas på.

I Trav365:s omröstning så har On Track Piraten fått klart mest röster om vem läsarna vill se i Olympiatravet, vad säger du om det?

– Ja, jag såg det, och det är jättekul naturligtvis, att han är så populär, och jag hoppas så klart också att det blir så. Han har ju vunnit mycket på V75 och är bra helt enkelt, så folk tar väl till sig honom, säger Hans R Strömberg.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelHåll tummarna för Mosaique Face
Nästa artikelBerth Johanssons Memorial 2017