Löftet: ”Kommer inte galoppera”

80

Timo Nurmos har hästar med i både Sprintermästaren och i Stosprintern.

Dessutom gör Tjacko Zaz en ny start i V75 efter sin enorma upphämtning efter galoppen senast.

– Han kommer inte att galoppera nu. Hästen känns otroligt fin i träningen, säger Nurmos.

LÄS OCKSÅ V75-TIPSET: ”Vi har två fräcka spikar!”  

Det är dags för Sprintermästaren i Halmstad på torsdag med V75 och därefter V75 på lördag som vanligt på samma bana. Timo Nurmos kommer med intressanta hästar som har spännande uppgifter. En som lär bli stor favorit är Tjacko Zaz som var med i Elitloppet efter en mycket imponerande seger i årsdebuten på tiden 1.09,5. Han galopperade då för John Campbell i starten och galopp kort efter start blev det även senast i Kalmar. Tjacko Zaz tappade massor av mark men gjorde sedan en enastående upphämtning till fjärdeplatsen för Johnny Takter. I lördagens V75-start har han spår tre bakom bilen och körs återigen av Takter.

– Tjacko Zaz (V75-2) kommer inte att galoppera nu. Jag har fixat lite finslipning i utrustningen och ändrat lite smågrejer. Han gick otroligt bra efter galoppen och kusken sa att han tappade 100 meter. Även om det kanske var 70, 80 meter så gick han ifatt hela gänget och var bara en längd från vinnaren i mål. Då gick han heller inte en enda meter på innerspåret, säger Timo Nurmos.

– Hästen är snabb ut och har ett bra läge. Han känns otroligt fin i träningen och självklart är jag optimist.

”Önskeläge med Bugatti Brick”

Solvalla-tränaren har ytterligare två hästar till start i lördagens V75:a. En av dem är Bugatti Brick som startar i finalen av Stosprintern. Hon vann sitt försök (dött lopp med Gilda Newport) efter att ha öppnat 1.09 första femhundra och även avslutat 1.09 sista femhundra metrarna. Hon har ett perfekt läge med innerspår i finalen.

– Bugatti Brick (V75-3) var jättebra vid segern och kommer att gå mycket framåt med loppet eftersom hon inte hade startat på en månad. Det är en stor och kraftig märr som jag tränade ganska lugnt i fjol och matchade snällt. Hon var med i Oaks-finalen där hon satt fast med krafter kvar. Hästen är lite småtrög och jag har tagit henne snällt även i år och siktat mot det här loppet. Hon är mycket snabb ut, travsäker och pullar ingenting. Hästen känns jättefin och vi fick välja spår först till finalen efter försöket och innerspår är ett önskeläge. Inga ändringar, barfota runt om och jänkarvagn igen, säger Nurmos.

Du har även med Handsome Pelle i V75-5 från ett innerspår. Vad säger du om honom?

– Handsome Pelle (V75-5) var mycket bra som tvåa under elitloppsfredagen senast. Han fick ett tufft lopp men höll jättebra. Det var första gången barfota runt om och det blir samma balans igen. Hästen är under utveckling och har tränat på hela tiden efter förra starten. Han har ett bra spår nu och det blir helstängt huvudlag igen och eventuellt jänkarvagn för första gången.

LÄS OCKSÅ V75-TIPSET: ”Vi har två fräcka spikar!”  

”Har siktat hit”

På torsdagen avgörs Sprintermästaren och Timo Nurmos har anmält en häst dit och det är Global Trust som startar i den fjärde V75-avdelningen. Han har gjort tre starter i år och tagit två segrar. Senast imponerade han stort på en överlägsen viktoria på tiden 1.11,5 över kort distans.

– Global Trust (V75-4) är en jättefin häst som jag har siktat mot Sprintermästaren med. Jag körde ett lugnt jobb med honom i dag (måndag) och han var fin. Jag tror att han passar mycket bra i Sprintermästaren, han är den typen av häst. Sedan får han visa själv att han duger också. Han är mycket snabb i benen men även stark och om det blir två heat så är det inga problem. Det kan till och med vara en fördel i andra loppet.

– Däremot har han inte gjort så många starter eftersom jag har matchat honom snällt. Han är orutinerad gentemot flera andra hästar som har startat mycket mer. Han är mycket snabb ut och jag gillar hästen. Det blir skor runt om och helstängt huvudlag, säger Timo Nurmos.

– Alla mina hästar på V75 är jättebra, de känns fina och har bra lägen allihopa.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelVann SM – för andra året i rad
Nästa artikel”Inte många i min ålder med de här resultaten”