DD/LD Kalmar 1/3-2014

829

DDTIPSET

 

I den första dagens dubbel avdelningen är 2 Frozen favorit och det känns som en vettig favorit med tanke på vad han presterat i de senaste loppen men jag tycker inte det är en favorit som bara vinner. Han möter tuffare motstånd nu och jag vill gärna se honom slå detta motstånd innan jag spikar.
1 Elmer Gold gjorde det riktigt bra senast och han kan öppna dugligt. Kanske inte körs i spets denna gången men vore spännande om Ingves testar.
5 Kemas Magic är en riktigt bra häst som man nu återgår till skor runt om på då han inte var helt i harmoni senast man testade barfota. Osäker hur snabbt han kan öppna men med en vettig resa så kommer han att vara med långt framme.
7 Super Photogenic är kanske den jag tror mest på trots att läget är lite väl långt ut på vingen. Han tål att göra en del grovjobb och är verkligen i knallform. I Klass II-finalen på Solvalla senast så gick han 12,3 sista varvet och en låg 11-tid sista 500. Jag tror inte att han är missgynnad av att det är ett halvvarv längre denna gången.
Sista strecket går till 11 Send In The Clowns som Anders Svanstedt körde bort lite senast när han tryckte gasen i botten väl tidigt. Denna gången anfaller han bakifrån och det är väl inte omöjligt att det blir lite tempo där framme.

DD-2 är också ett ganska öppet lopp. 4 Checco Boko och 11 Riff Kronos delar på favoritskapet men jag tänker rata båda hästarna. Jag vill ha lite potential i mitt DD-system och därför låser jag detta loppet på två spännande hästar som sett fina ut i deras senaste lopp. 3 Zanimede mosade motståndet senast och bara brisade undan till överlägsen seger. Motståndet nu är klart tuffare men det var inte så uselt senast. Crebas säger att Zanimede ska vara lite bättre till denna starten och då får de andra hålla i sig.
5 Viking America måste man gilla. Årsdebuterade senast och gjorde en bra insats. Kommer vara ännu bättre nu och skulle Ludde få ledningen så släpper Viking America ogärna någon förbi sig.

DD-1: 1,2,5,7,11
DD-2: 3,5
Min raka DD: 7-5
Min roliga DD: 1,5,7,11-3

På lunchen testar jag en rak dubbel. 3 Juno F i LD-1 är ganska rask från start och Helena Burmans stallform kan man inte klaga på. Det är möjligt att där är någon bättre häst i fältet men jag kan inte vaska fram den i ett gäng som inte sticker ut direkt.
I LD-2 blir jag förvånad om 1 Ålands Vikingen förlorar. Han tävlar i första hand mot sig själv.

LD-1: 3 Juno F.
LD-2: 1 Ålands Vikingen

Drag till V75

Att 5 Dante Boko bara vinner V75-2 är jag inte övertygad om. 1 Dennis Boko är ingen bluff och ska räknas. Trist läge för 8 Maia F. men skulle det klaffa lite för henne så är hon inte helt borta.

Såg ett klipp på Raja Mirchi i jobb som team Kolgjini lagt upp på youtube (finns att beskåda nedan) och ni kan se efter själva men jag tycker att han ser lysande ut. Tror han manglar ner sina motståndare i V75-3.


V75-4 och tillika lärlingsloppet spelar jag inte utan 7 Simb General Lee , 9 Alec Hornline och 11 Sundsholms Keynote.
Glöm inte bort 2 Valetta Strix i V75-5. Jag varnade för henne senast då hon startade på V64 men då blev det galopp. Går hon felfritt nu ska hon räknas!

Lycka till!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet