Inför V75 2014-03-01: Fredrik hoppas på Magic

748

image-2

V75 på Kalmartravet med 83 miljoner att spela om.
Då är givetvis banans största tränarnamn i hetluften.
– Jag har två som hästar som jag har segerförhoppningar på, säger Fredrik Persson inför lördagens jackpotomgång.
Ingen vet bättre hur man tränar fram vinnare på Kalmartravet än Fredrik Persson.
Sedan 2010 har det blivit 120 triumfer på hemmaplan, nästan dubbelt så många som tvåan på listan Joakim Lövgren.
Men när det kommit till V75 hemmavid har det gått trögare för bygdens store son.
Vid motsvarande omgång i fjol blev ett andrapris med potentiella 27-oddsaren Angelice Coger främsta resultat och faktum är att man får gå tillbaka till november 2008 och Ruby Silas för att hitta senaste V75-vinnaren inför hemmapubliken.
Men på lördag kan det vara dags igen.
Av fem starthästar vill tränaren själv lyfta fram två som segerkandidater.
5 Kemas Magic (V75-6) och 2 Britt Palema (V75-4) har bra kapacitet för sin klass och ska vara betydligt bättre än i senaste starten, säger Persson.

”Oerhörda förväntningar”
Kemas Magic kom till stallet i höstas och har gjort fyra starter i sin nya regi med två segrar i enklare omgivning och två galopper i V75.
– Jag fick snabbt känslan att det är den bästa starthäst vi fått in på flera år, det fanns något extra i honom, säger Persson som emellertid inte tycker sig fått ut max av hästen ännu.
– Senast hade jag laddat upp honom rejält och hade oerhörda förväntningar, men blev väldigt besviken i loppet. Han galopperade omotiverat och hade inte alls någon bra dag. Vi har behandlat honom efter det, men det var bara några småsaker som inte förklarar varför han uppträdde som han gjorde. Möjligen var det så att han inte klarade att gå barfota runt om så nu går vi tillbaka till gamla balansen.
Och då ska han fungera igen på lördag?
– Det hoppas jag givetvis och i sådana fall har han kapacitet att vinna V75. Men efter en sådan besvikelse som senast blir man alltid lite osäker.
Hur är det med startsnabbheten?
– Jag vet faktiskt inte. Jag tänker testa honom bakom bilen innan tävlingarna för att få ett kvitto.

”Väldigt stor skillnad”
Femåriga Britt Palema har vunnit sex av 13 starter, men föll tungt som storfavorit i genrepet för en dryg vecka sedan.
– Men där har vi förklaringen i att hon var tvungen att gå med skor. Det är väldigt stor skillnad då hon kan springa barfota och så kommer hon att gå nu. Även om loppet blev ganska tufft så tycker jag att hon ska kunna hävda sig. Spåret är perfekt eftersom hon ändå inte är snabb nog att köra om ledningen.
Vad gäller övriga beskriver Persson 2 Manhattan Sassy (V75-3) och 5 Lind Wind (V75-5) som pengajägare i tuff konkurrens, men har lite större förväntningar på 7 Caliber T.T. i V75-1.
– Han satt fast med krafter kvar senast och är i bra slag för dagen. Här är det ingen tvekan om taktiken, jag laddar rejält för att komma till ledningen, sedan vill jag gärna släppa till 5 Nougat Ås. Normalt sett rår vi inte på den, men jag hoppas kunna hänga till väldigt fina pengar där bakom.

Robin Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Romme 28/2-2014
Nästa artikelDD/LD Kalmar 1/3-2014