Inför V75 2014-03-01: Kim har tre skrällchanser!

1138

kim-kalmar-v75

Han kör tre mindre betrodda V75-hästar.
Trots det låter han uppåt på alla tre.
Kusken Kim Eriksson ser möjligheter istället för hinder inför lördagens jackpot-tävlingar på V75.
Kim Eriksson, 29, är en friskus som tar för sig allt mer på de svenska travbanorna. I fjol vann Mantorpkusken 90 lopp och körde in nästan 5,5 miljoner kronor.
På fredagen var han gäst i V65 Direkt och berättade bland annat sina chanser i lördagens V75-omgång på Kalmartravet. En jackpot-omgång där en ensam vinnare kan få 50 miljoner kronor. Totalt är det 83 miljoner kronor att spela om.
Först ut är 8 Vendi (V75-1) som gör årsdebut. Det nioåriga stoet har inte startat sedan 15 december.
–  Hon har varit ifrån och tränat. Förra gången hon provade den varianten förra året var hon monsterbra här när hon vann på 1.12,7 i snömodd i andra starten på V75. Men det var i andra starten, i den första var hon lite rostig. Spontant är jag inne på att vara lite försiktig med henne den här gången ärligt talat. Men hon väljer själv, ibland vrålar hon bara iväg och känns hon så…då vet jag att hon är i ordning för att gå också. Men plan A är att vi vinner nästa gång, säger Kim Eriksson.

Siktar på rygg ledaren
2 Let’s Try
(V75-2) kommer från seger tillsammans med Kim Eriksson i Eskilstuna.
– Jag tror faktiskt att hon kan vara med på en tvilling om hon lyckas sno åt sig rygg ledaren, vilket jag inte ser som någon utopi härifrån. Hon är inget monster till häst men hon har däremot gjort det väldigt bra. Hon är ganska kvick iväg och har ett bra spår, det ser bra ut.

Tror på skrällchans i guld
I gulddivisionen har 10 Livi Barcelona (V75-3) lottats till ett bakspår. Trots att det nästan är tre år sedan hästen vann lopp senast vill kusken varna för den fyrfaldige miljonären som hunnit bli elva år.
– Han hade varit en riktigt bra chans tycker jag om han fått ett vettig framspår, nu fick han bakspår och därför är han bara ett streck. Och då ska han ju streckas…
Kim Eriksson trodde en hel del på Livi Barcelona även i senaste starten på V75 som slutade med galopp.
– Han skulle vunnit sist men man kan inte få allt. Han har sprungit med slalompjäxor i vinter och senast var det barfota och jänkarvagn och det vart nog för mycket bara. Det här är en proffsig gulddivisionare och jag litar på att det var ett olycksfall i arbetet. Den här gången hänger vi på en sidostropp på jänkarvagnen för att minimera risken att det blir något tjall. Jag kommer nog flygande ute i banan till slut och så får vi se om vi hinner ikapp dem.

Bjuder på en idé i lärlingsloppet
Mantorpkusken bjuder även på en idé i lärlingsloppet, 7 Simb General Lee (V75-4) som han körde och vann med i senaste starten just på Kalmartravet.
– Han var riktigt bra faktiskt, även om det bara var ett lunchlopp. Han brakade till ledningen och sedan och när jag trodde spetsstriden var avgjord fick han tryck en bra bit. Ändå kändes han helt underbar i sista sväng och när han fick signal bara pep han ifrån dem. Det är min självklara vinnare i det här loppet, säger Kim Eriksson.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet