Mack Lobell och John Campbell träffas igen på onsdag

234

image-27

Mack Lobell och John Campbell möts igen.
1988 vann de Elitloppet tillsammans – på onsdag träffas giganterna återigen på Solvalla.
– Menhammar stuteri och Margareta Wallenius-Kleberg vill gärna visa upp sin legendariska häst och det i ett sammanhang som blir svårslaget, säger Solvallas sportchef Tore Fyrand.

När Mack Lobell som fyraåring vann Elitloppet för 26 år sedan var det en synnerligen spektakulär seger. Hela ekipaget med John Campbell i sulkyn är något av de mest klassiska i Elitloppets historia.
”What a horse, what a driver”, skrek Solvallas löpningsreferent när Mack Lobell dansade undan före stjärnor som Sugarcane Hanover och Napoletano.
26 år senare blir det ett kärt återseende mellan de båda giganterna på Solvalla. På onsdag, i samband med Jubileumspokalen och Extra V75, kommer Mack Lobell att visas upp av John Campbell inför publiken klockan 18.45. Det blir ett minst sagt magiskt möte mellan de båda legendarerna.
– Vi skänker en tacksamhetens tanke till Menhammar stuteri och Margareta Wallenius-Kleberg, som sedan tidigare hjälpt oss att övertala John att besöka Solvalla. Nu vill de gärna visa upp sin legendariska häst och det i ett sammanhang som blir svårslaget, säger Solvallas sportchef Tore Fyrand.

Dubbel elitloppsvinnare
Mack Lobell, 30 år, är idag efter avslutad avelskarriär pensionär på Menhammar stuteri på Ekerö. Han vann även Elitloppet 1990 då han efter försäljning till Sverige tränades av John-Erik Magnusson och kördes till seger av Thomas Nilsson.
John Campbell är världens vinstrikaste kusk genom alla tider med över två miljarder inkörda kronor. Han har vunnit över 11 000 segrar och en av hans absoluta favorithästar är Mack Lobell. Campbell har själv uttryckt en önskan om att få träffa ”Macken” när han nu kommer till Sverige.
John Campbell är en av tio kuskar som kör i legendarloppet på Solvalla på onsdag.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelStig H längtar till EXTRA V75 20 augusti på Solvalla
Nästa artikelFem tippar EXTRA V75 till onsdag 20 augusti Solvallas Jubileumspokal

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.