Målet är att Potten ska dubblas på Tingsrydtravet!

213

tingsrydtravet

Bättre läge? Travbanechefen Jan Hanson: ”I år har vi flyttat fram positionerna.” Foto: Bernd Blankenburg

Visst, Tingsrydtravet har inte utvecklats som önskat under sina tio år. Men det finns världsrekordförsök med en miljon kronor i potten. Nästa år är potten kanske två miljoner!

Det är i alla fall målet för travbanechefen Jan Hanson i Tingsryd. Nästa år 2014 ska ett världsrekord på Tingsrydtravet belönas med två miljoner kronor. Så mycket krävs nog för att locka snabba franska hästar till Tingsryds milebana.
– Då arrangerar vi tv-sända tävlingar i augusti. Två veckor efter Hugo Åbergs Memorial på Jägersro och två veckor före Svenskt Travderby. Om vi lyckas med det, då har vi öppnat dörren till V75-tävlingar ännu ett hack.

Det är det allt handlar om nu tio år efter att Tingsrydtravet startade den 27 juli 2003. Nordens sannolikt snabbaste travbana måste äntligen få tävlingsdagar av dignitet, typ V75. Hittills har branschen svikit. Ägarna av andra travbanor har inte velat dela med sig av lukrativa tävlingsdagar.
– Nej, jag vill inte tala om svek. Jag tycker dock att vår travbana inte är tillräckligt utnyttjad med tanke på milebanans olika fördelar. Den är inte bara snabb och skapad för världsrekordförsök. Den har också fördelar avseende djurskyddet eftersom den är skonsam mot hästarna.
I dag lördag arrangeras en familjedag på Tingsrydtravet med anledning av banans 10-årsjubileum. I morgon söndag ska ston försöka slå världsrekord.
Banan är byggd för världsrekord. Men möjligheterna har inte tagits tillvara och de rekordkapabla hästarna har ännu inte kommit.
– Men vi har flyttat fram våra positioner. När vi arrangerade V86 i slutet av maj kom 3?200 personer, säger Jan Hanson som varit banchef i ett år och ordförande i travsällskapet i fyra.
”Vår travbana inte är tillräckligt utnyttjad med tanke på milebanans ­olika fördelar.”

Källa: www.smp.se

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelObesegrade löften till E3-final
Nästa artikelDags att tänka efter

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.