Obesegrade löften till E3-final

246

e3-final

Sex starter – sex segrar.
Stefan Hultman-tränade Rolling Stones övertygade under söndagens E3-kvalificeringar på Gävletravet och kommer till finalen utan att veta hur det känns att förlora.
– Det är en helt underbar häst, berömde körande Örjan Kihlström.
Någon riktig spänning blev det aldrig i ”drömduellen” mellan obesegrade duon Rolling Stones och Boys Going In som seedats i samma E3-kval.
När den senare blev insydd på innerspår i startrusningen hade Fredrik Persson inget annat val än att backa sist för att komma ut i slagläge. Örjan Kihlström tog givetvis tillfället i akt och forcerade Rolling Stones till ledningen. När favoriten kom upp utvändigt varvet från mål såg det bäddat ut för en minnesvärd match, men Boys Going In gick inte att känna igen från tidigare starter, var slagen redan vid ingången till upploppet och snuvades även på finalplatsen i allra sista steget.
Samtidigt såg Rolling Stones lika kaxig ut som vanligt när han ska mållinjen på 1.14,3/2 140 meter autostart före vasst spurtande Carelin.
– Nu var väl inte Fredriks häst som bäst i dag, men det behöver inte vår be om ursäkt för. Han kan inte göra mer än att vinna. Det är en helt underbar häst, fantastiskt trevlig. Vad gäller uppförandet är han något alldeles extra, sedan får vi se i framtiden hur pass bra han är. Det har stämt väldigt bra i loppen hittills och han har väl inte behövt göra några underverk ännu, men det var inte tomt i mål i dag Däremot funderade jag på varför han sprang och bromsade bitvis under loppet, men han uträttade sina behov 50 meter kvar och det var väl det han sprang och tänkte på, berättade Örjan Kihlström som hade en lika odramatisk väg när han i loppet innan förlängde kvalens tredje obrutna segerrad, nämligen den hos Roger Walmanns ultrastammade D’One.
Precis som i karriärens tidigare tre starter tog dottern till världsrekordhållerskan Giant Diablo omgående hand om ledningen och var sedan aldrig utmanad.
– Det blev ganska lugnt i dag. Vi vet fortfarande inte hur hon fungerar när hon får hästar framför sig, men det känns i alla fall i värmningar och provstarter att hon börjar lära sig det. I dag körde jag mest på säkerhet. Det är en riktigt bra häst som gjort allting rätt så här långt, sade Kihlström.

Trio för Malmqvist och Walmann
Andra storfavoriter som höll för trycket var Västerbo Loveboat, som tuggade ner motståndet den tunga vägen, medan Denim Boko och Tumble Dust båda reglerade sina lopp från ledningen.
Den senare tränas av Tomas Malmqvist som även fick se Backfire spåra från start till mål och ihop med Roger Walmann blev mest framgångsrik med tre finalister.
Dagens svettigaste prestation svarade Markku Nieminens Harmi’s Frido för som trots en tuff inledning till ledningen från spår åtta gick undan på snabbaste segertiden, 1.13,9.
Finsktränad var även kvalens stora knall, Arctic Excellence som speedade ner ledande Ragata via ett visslande upplopp.
Den 52-oddsaren räckte emellertid inte för att förhindra fyrarättsjackpot vilket innebär att drygt 1,6 miljoner kronor går vidare till måndagens V64-tävlingar på Mantorp.
E3-finalerna med 800 000 kronor till vinnaren i vardera klass körs på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna 29 juni.

Startlistor E3-finaler
2 140 meter autostart
Förstapris: 800 000 kronor
Hingstar/valacker
Häst (tränare)
1. Tumble Dust (Tomas Malmqvist)
2. Västerbo Loveboat (Svante Båth)
3. Harmi’s Frido (Markku Nieminen)
4. Rolling Stones (Stefan Hultman)
5. Breakbumper (Robert Bergh)
6. Corniche (Anna Forssell)
7. Limited Edition (Tomas Malmqvist)
8. Dollar Boko (Lutfi Kolgjini)
9. Ivar Sånna (Jan Hellstedt)
10. Carelin (Roger Walmann)
11. Jonsey (Tuomas Korvenoja)
12. Rokkakudo (Anna Forssell)

Ston
1. Denim Boko (Per Nordström)
2. Demi de Veluwe (Timo Nurmos)
3. Arctic Excellence (Pekka Korpi)
4. D’One (Roger Walmann)
5. Backfire (Tomas Malmqvist)
6. Fly the World (Björn Röcklinger)
7. Naiad Broline (Sören Lennartson)
8. Ragata (Timo Nurmos)
9. Our Precious (Peter Untersteiner)
10. Nissan Broline (Per Lennartsson)
11. Mellby Briolett (Roger Walmann)
12. Acai Am (Roger Malmqvist)

Robin Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.