Nahar klar för Hugo Åbergs Memorial

262

nahar_abergs

Jägersro blev första bana att lägga beslag på Elitloppsvinnaren Nahar efter lördagskvällens storseger i Boden.
Tränaren Robert Bergh har tackat ja till Hugo Åbergs Memorial sista tisdagen i juli.
Nahar lekte hem Norrbottens Stora Pris i Boden på lördagskvällen i hästens första tävlingsframträdande sedan segern i Elitloppet.
Efter segerloppet fick tränaren Robert Bergh en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial tisdagen 30 juli – och tackade ja. En inbjudan via sms.
– Jag messade honom efter loppet och han svarade att han gärna kommer. ”Nu blir det väl Åbergs?” skrev jag och Bergh svarade, ”tack gärna, då siktar vi på det”, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.
Hugo Åbergs Memorial körs i samband med en extrainsatt V75-omgång på Jägersro den sista tisdagen i juli. Ett lopp över 1 609 meter med en miljon kronor i förstapris.
Malmös stora sommarlopp är ett rent inbjudningslopp där Nahar blev den tredje hästen att få en inbjudan. Sedan tidigare har Jägersro gått ut med att hemmahästarna Bagley och Raja Mirchi är klara för start.

”Nahar på sprint igen”
Nahar var en av de viktigaste hästarna på Mats Ahlkvists lista, kanske den allra viktigaste.
– Det är jätteroligt att Bergh vill vara med. Det blir spännande att se Nahar på sprint igen och förmodligen blir det här Nahars första sprinterlopp efter Elitloppet. Om inte tränaren hittar något lopp emellan nu när det är sex veckor till vårt lopp.
Åbergs är stängt vid tio hästar. Mats Ahlkvist har en trio önskedeltagare i Brad de Veluwe, Commander Crowe och Sebastian K.
– Vi får se hur det blir. Det känns som att det finns så många bra hästar nu och jag har ingen större brådska. Men i mitt fall vill jag ju ha så många utländska hästar som möjligt, för Åbergs ska vara internationellt.

Mikael Wikner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.