Resultat V75: Nahar kvar på tronen

234

nahar boden

Sverige har en ny travkung.
Nahar följde upp sin seger i Elitloppet med en lika övertygande triumf i Norrbottens Stora Pris.
– Han bara äger banan, sade Robert Bergh efter en V75-omgång där samtliga favoriter vann.
Elitloppssegern var oväntad för många.
När Nahar under midnattssolen i Boden lekte hem världens nordligaste miljonlopp slog han fast att han tagit över den svenska travkronan.
– Det går inte att förklara vilket steg han har, sade en imponerad Robert Bergh sedan han åkt runt konkurrenterna i tredjespår sista 700 meterna.
Det som på förhand såg ut att bli det bästa travlopp som körts i Nordkalotten fick sin första törn när Sebastian K. ströks under veckan.
När sedan Scouby Djob visade sig helt under isen och Caballion galopperade i slutsvängen var manegen krattad åt Nahar.
Men frågan är om det spelade någon roll.
Robert Bergh satt still när han från sin position i tredje par utvändigt reglerade motståndarna och över upploppet kunde titta ner på innerspår och se sin son Nicklas Westerholm knipa andrapriset med stallkamraten You Bet Hornline.
– Det är fantastiskt, han känns precis likadan som på Solvalla. Han bara äger banan. Det går inte att förklara vilket steg han har, sade Robert Bergh.
Segertiden 1.12,1/2 140 meter autostart ska ses i ljuset av det synnerligen kladdiga underlaget, inte olikt det som bjöds på Solvalla där Nahar tjänade sina första tre av de fyra miljoner han travat in på tre veckor för färska ishockeyvärldsmästarna Daniel och Henrik Sedin – som inte heller denna gång kunde vara på plats för att njuta av sin stjärna.
Istället fick pappa Tommy Sedin ge sin syn på hur han ser på framgångarna med Sveriges nye travkung.
– Jag måste säga att travet är mer spännande än när de spelar hockey, sade Sedin senior.

Bottenutdelning på V75
Robert Bergh följde upp med att lotsa in Le Mat från spets som punkt för en V75-omgång där samtliga streckfavoriter höll. Det gav en utdelning på minimala 80 kronor och ordnade jackpot till Kalmartravets V75-tävlingar på söndag då en total pott på 89 miljoner kronor finns att spela om.
Nattens drottning och lika ”skyldig” till bottenutdelningen var annars Anna Forssell som reste drygt 100 mil med två hästar och kunde räkna in lika många segrar.
Som bonus hjälpte hon till att fånga in en lös islandshäst efter en olycka i defileringen av lärlingsloppet som Vendome spårade från start till mål.
Mattias Djuse skötte tömföringen, men hade en större utmaning bakom Ulm Karsk från startspåret längst ut bakom bilen, viket löstes på enklast tänkbara sätt genom att brisa förbi sina konkurrenter till omedelbar ledning.
– Det kommer nog att ta ett tag innan jag kan förstå det här. Jag hade två fina hästar på förhand och det är roligt att förvalta chanserna, sade kvällens andra dubbelvinnare.
”Racerutrustade” Whosyourdaddy – första gången med jänkarvagn, stängt huvudlag och utan skor – avgjorde sitt lopp i ”Nahar-stil” via tredjespår för Örjan Kihlström, medan Micael Melander körde till tidig ledning från tillägg med Mel Odin och reglerade fältet.
Den sjunde favoriten som höll för trycket var Rocky Winner där Åke Svanstedt överlät tömmarna till Jorma Kontio som satte sig lugn utanpå ledaren och därmed slog vakt om sin fem pinnar klara ledning i kuskligan på V75.

Robin Johansson

Föregående artikelTillbaka mot alla odds!
Nästa artikelNahar klar för Hugo Åbergs Memorial

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.