Månprinsen eller Hallsta Lotus i SM på V75 Bergsåker?

308

image

Månprinsen A.M. har respekt med sig i kallblodskretsar.
Spelarna och hästens tränare – ja till och med motståndarna – tror att Dannerohästen vinner sitt andra raka SM i lördagens V75 på Bergsåker.
– Är han bara som han varit hela sommaren måste jag tro på toppchans, säger Gunnar Melander.

Månprinsen A.M. har tagit över som landets kallblodskung och det måste hända något oförutsett på lördag för att Månprinsen A.M. ska förlora. Så överlägsen är hästen för dagen.
I Elitkampen på Solvalla i maj blev det galopp. Därefter har det blivit sex raka segrar.
Gunnar Melander går från hagen med en unghäst när vi får honom på tråden. En häst efter stjärnan månne? Månprinsen har betäckt sedan han var fyra år och har ett 60-tal avkommor.
– Jajamen. Det är en tvååring med Månprinsen som pappa. O.K.Nova heter hon, en jättefin märr som gått premielopp, berättar Gunnar Melander.
I helgen kördes Nordiskt Mästerskap i Finland utan hästar som Månprinsen A.M och Norges bäste Tekno Odin. 14-årige Hallsta Lotus stack upp och vann loppet och var riktigt bra.
– Det blev lite tätt mellan SM och loppet i Finland och det kändes bäst att stanna hemma. Jag har så klart ögonen på Hallsta Lotus och de andra fina hästarna han möter på lördag, Men jag har en bra häst jag också, säger Gunnar Melander.

”Behöver inte ha tvärbråttom”
Jan-Olov Perssons Hallsta Lotus får som vanligt Ulf Ohlsson i sulkyn. En tänkbar inledning på loppet är att Ohlsson kör till från åttondespåret och tar ledningen.
– Han är snabb, så det kan tänkas, säger Melander om konkurrenten. Men jag behöver inte ha tvärbråttom från början. Bara vi är med där framme så är det bra. Månprinsen känns pigg och fin så formen är nog som den ska. Han kan gå i ledningen, han kan gå i dödens och kan göra det ganska bra bakifrån också. Så är han bara som han varit hela sommaren måste jag tro på toppchans. Han går som vanligt med lätta aluminium och med ett öppet huvudlag.

Passerar snart tio miljoner
Ulf Ohlsson körde Hallsta Lotus till seger i Nordiskt Mästerskap för kallblod i Åbo i lördags. Det blev ett lopp i ledningen den gången.
14-åringen behöver bara tjäna drygt 7 000 kronor i SM så passerar han tio miljoner kronor i karriären!
– Vad ska man säga? Att han fortfarande håller så hög standard och är otroligt bra gjort. Han var fantastiskt fin i Finland. Men jag tror att det blir väldigt svårt att slå Melanders häst igen. Han har tagit över lite av kungakronan. Nu har Månprinsen ett bra läge och den långa distansen är bara ett plus för hästen. Skulle vi vara två bakom honom är jag jättenöjd, säger Ulf Ohlsson.
En ensam vinnare med sju rätt på V75 kan bli runt 54 miljoner kronor rikare på lördag. Månprinsen A.M. är den store favoriten och omgångens stora spikförslag i Svenskt Mästerskap för kallblod, V75-3.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSvante Båths tankar inför V75 30 augusti 2014
Nästa artikelV75-tips Bergsåker 30 augusti 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.