Svante Båths tankar inför V75 30 augusti 2014

496

image

Svante Båth håller tempot uppe efter tisdagens succé i derbykvalen.
Hemma i Sundsvall morgonen efter börjar han jobba mot lördagens stora uppgift – miljonloppet Sundsvall Open Trot på Bergsåker.
Ska det bli skor på eller inte för Quid Pro Quo?

Det går väldigt bra för Sundsvallstränaren för närvarande. Svante Båths tisdagskväll på Jägersro var bara kulmen på ett mycket framgångsrikt 2014 som hittills inbringat en bit över sju miljoner kronor till storstallet.
Poochai, Västerbo Fantast, Västerbo Loveboat och Maverick Man är Båths hästar i Svenskt Travderby. Fyra finalklara hästar av fyra möjliga. Dessutom kvalade stallets Godiva Ås in till Stoderbyt.
Kvällen blev sen innan kuskar och tränare ens hade tagit sig till hotellet från Jägersro på tisdagen. Onsdag morgon klev Svante Båth på det tidiga flyget hem till Sundsvall.
– Man var så väldigt uppe i varv hela kvällen så det kändes skönt att gå och lägga sig. Och så upp tidigt i morse då, säger Svante Båth när vi får tag på honom dagen efter succén.
Erik Adielsson satt bakom samtliga fem hästar som stallet fick med i de klassiska unghästloppen.
Sundsvall Open Trot på Bergsåker blir nästa stora uppgift duon Båth och Adielsson.
Quid Pro Quo kommer från en andraplats i Åby Stora Pris och fick innerspåret bakom bilen i lördagsloppet som går som den sista avdelningen i V75. En omgång som efter tisdagens jackpot späddes på med ytterligare miljoner – på lördag kan en ensam vinnare med sju rätt på V75 bli runt 54 miljoner kronor rikare.

Adielsson bestämmer taktiken
Quid Pro Quo tävlade barfota i skiljeheatet mot Commander Crowe på Åby. Svante Båth menar att det troligen blir skor på i lördagens lopp.
– Det finns en liten möjlighet att det blir barfota. Men till 90 procent kommer hästen att gå med skor. Vi får se hur det blir först på tävlingsdagen, hur fötterna har växt och hur mycket vi tror banan sliter.
Erik Adielsson är med och formar hästen menar Båth som låter kusken bestämma en hel del i lördagens start.
– Hästen är kvick ut men vi vet inte hur det blir. Erik har kört hästen förut, Erik kommer att köra den på lördag och han kommer att köra den i framtiden. Så han får totalt fria händer av mig nu. Men formen på hästen verkar hålla i sig.

Kanske trycker av?
Sprintermästare som fyraåring i fjol och nu en första säsong som äldre. Man kan inte säga annat än att Quid Pro Quo vuxit till sig bra.
På lördag står äldre elithästar som Nahar, Ed You och Sanity för motståndet.
– Vi är på väg in i eliten men är inte där än. Samtidigt, hästen är bra och har inte så många lopp kvar i år. Erik bestämmer hur det blir när bilen släpper. Skulle hästen kännas riktigt bra kanske han trycker av och är offensiv – men vi kan inget om det där just nu.
Blir det en ny stor triumf på lördag för Svante Båth och Erik Adielsson?

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare 29-31 augusti 2014
Nästa artikelMånprinsen eller Hallsta Lotus i SM på V75 Bergsåker?

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.