Marcus Myron känner stressen…

35

marcus myron

Så lite tid, så få platser, så många hästar.
Solvallas sportchef Markus Myron kommer med ett gott råd till tränarna inför Elitloppet.
– Eftersom det är så tajt med platser vill jag verkligen uppmana alla som har en häst som känns intressant för Elitloppet att försöka kvala in i Gävle nästa lördag.

Med bara drygt två veckor kvar till Elitloppet börjar det dra ihop sig för elitloppsgeneralen Markus Myron.
För att undvika missförstånd om de sista platserna vill han vara tydlig med vad som gäller.
Nästa lördag i Gävle körs H.K.H. Prins Daniels lopp. Ett inbjudningslopp där vinnande häst är garanterad en plats i Elitloppet.
Att Gävleloppet går helgen före begivenheten på Solvalla gör att många är tveksamma till start – med hänvisning till att det är för kort om tid mellan loppen.
– Det är inte så värst många platser kvar nu. Eftersom det samtidigt finns många intressanta hästar så handlar det verkligen om att väga allt på guldvåg. Så en uppmaning kan vara att känner man att man har en häst som ska in i Elitloppet – se då till att gå ut och vinn loppet i Gävle för att vara säker på platsen, säger Markus Myron.

Åtta rosa biljetter
Efter att den store förhandsfavoriten Nuncio fick en elitloppsbiljett på onsdagen, räknar Solvalla till åtta inbjudna hästar.
Sedan tidigare har följande hästar fått rosa biljetter: Timoko (Frankrike), Your Highness(Sverige), Un Mec d´Heripre (Frankrike), Oasis Bi (Sverige), Propulsion (Sverige),Resolve (USA) och Voltigeur de Myrt (Frankrike).
På lördag på Åby erbjuds vinnaren av guldloppet, Algot Scotts Minne, en plats. Nästa lördag går det att kvala in via seger i Prins Daniels lopp i Gävle.
Totalt 16 hästar får vara med den sista söndagen i maj.
– Det finns många hästar som är aktuella för start i Gävle som antingen kvalat in eller erbjuds ett wild card. Från Solvallas sida hoppas vi att många inte sitter och väntar på en inbjudan från oss. Då kan det bli fel. Det kommer att vara hästar som får stå utanför som gott skulle ha platsat ett annat år. Men i år är det oerhört hårt i Elitloppet. Starta och ta chansen, säger Markus Myron.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.