Melander har en bra känsla inför V75 på Bergsåker

143

melander

Mel Odin och Micael Melander fick segerdefilera på V75 i fjol. På lördagen kan det vara dags igen. av Kanal 75

2-2-1-2.
Mel Odin kommer med en fin formrad till lördagens dubbeljackpot på V75.
– Det är ett jämn och öppet lopp, men jag tycker absolut att jag har en häst som ska vara med och slåss om segern, säger Dannerotränaren Micael Melander.

Det är dubbeljackpot på V75 och chans på 56 miljoner kronor till den som eventuellt blir ensam med sju rätt. V75-omgången bjuder på ett kallblodslopp och på förhand är det också många som tycker att V75-2 är omgångens svåraste lopp att lösa.
Dannerotränaren Micael Melander är betrodd med sin Mel Odin, som inte vinner så ofta men som fick en fullträff på V75 i fjol.
– Han har vunnit ett lopp på tolv starter i år och det är väl inget plus på det, men samtidigt håller jag honom inte som någon icke-vinnare. Det ska nog vara jämnt streckat i det här loppet tycker jag.
– Jag har en bra känsla med min häst. Jag är nöjd med honom i både träning och förberedelser, där har jag ingenting att klaga på. Han har fått stryk av Guli Järven på slutet, men den står 20 meter efter nu, säger Micael Melander.

”Han tål distansen”
När det gäller de taktiska funderingarna låter Micael Melander offensiv.
– Att Robert Bergh (Nordsjö Douglas) tar ledningen och släpper till mig efter 400 meter, det vore väl bra för både Bergh och mig. Min brukar trampa iväg ganska rejält om han är lugn och harmonisk.
– Min häst har inte vunnit på distansen, men han har gjort fyra starter och tagit tre pallplatser så jag tror mer det är tillfälligheter. Han tål distansen, säger Micael Melander.
Vid seger näst senast gick Mel Odin med skor runt om. Nu hoppas tränaren på barfotabana.
– Det bästa är barfota runt om. Jag kör gärna barfota runt om de andra kör med brodd, det vore perfekt, avslutar Micael Melander med ett skratt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.