Melander och Lähdekorpi inför Hugo Åbergs 2018

220

melander och lähdekorpi

Stefan ”Tarzan” Melander och Kari Lähdekorpi.
Båda med stora framgångar som tränare, båda är födda 1957, båda brukar öppna munnen och föra fram sina åsikter, båda är framgångsrika hästägare och båda har egna hästar med i Hugo Åbergs Memorial: Volstead och Pastore Bob.

Hittills har varken ”Tarzan” eller Kari fått stå som vinnare av Åbergs, varken som ägare eller tränare. Stefan ”Tarzan” Melander har vunnit allt – nästan i alla fall. Han har vunnit VM-loppet med His Majesty, Prix d’Amerique med Gigant Neo, Elitloppet med Iceland och Nuncio och Hambletonian med Scarlet Knight. Men Hugo Åbergs Memorial har han alltså aldrig vunnit.
Kari Lähdekorpi var med som ägare förra året då Workout Wonder fanns med bakom bilen, men i vintras sålde han sin andel i stjärnan och såg samtidigt efterträdaren:
– Pastore Bob! Han kastrerades när vi köpte honom och Johan (Untersteiner) verkar nöjd. Jag har inte pratat med honom själv, men han har sagt till min dotter Hanna att hästen är en plusvariant. Vad det sedan betyder vet jag inte, men det ska bli väldigt spännande att se honom.
Detta sa Kari till Travronden i januari då Pastore Bob hade knappt en halv miljon på kontot. Efter det har det blivit 2,3 miljoner i prispengar, främst tack vare vinsten i Finlandia Ajo och andraplatsen bakom Heavy Sound i St Michel.

”Om han hade varit bättre…”
I elitloppsfinalen visade Pastore Bob en kuslig startsnabbhet då han flög till ledningen från spår sju, så Karis fråga är relevant:
– Visst tar Pastore ledningen från spår sex, eller?
Frågan är förstås om det blir samma maxade utrustning som i Elitloppet, det blev lite för hetsigt för Pastore Bob. Men att formen finns där visade han så sent som i Mikkeli för två veckor sedan. Och den andraplatsen tog Kari som en bekräftelse på Pastore Bobs klass, för så här sa han:
– Pastore visade i dag att vinsten i Finlandia Ajo inte var bara någon lyckoträff. Många tycker att han inte är någon internationell stjärna, men han är tillräckligt bra för oss. Om han hade varit bättre hade vi ägare blivit ännu mer odrägliga.

Hambot efter Åbergs
För Tarzan blir det en spännande vecka. Volstead krigar om en miljon i Åbergs på tisdagen och bara fyra dagar sedan startar hans Evaluate i Hambletonian med Örjan Kihlström i vagnen. Det är såklart mer prispengar i USA än på Jägersro, men ”Hambot” har han vunnit – aldrig Åbergs.
Hugo Åbergs Memorial (V75-6) avgörs över 1609 meter och har en miljon kronor till vinnaren.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEftersnack V75 – Stjärnkusken dominerade tävlingarna
Nästa artikelPå tisdag kan Propulsion bli historisk

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.