På tisdag kan Propulsion bli historisk

127

På tisdag kan Propulsion bli historisk

På tisdag kan Propulsion bli historisk som den förste att vinna Hugo Åbergs Memorial tre gånger.
– Dom säger det, säger tränaren Daniel Redén och skrattar. Men det här är så tuffa lopp att det inte bara är att gå ut och vinna dom. Inte ens för hästar som Propulsion.

Daniel har med sig två hästar med i Hugo Åbergs Memorial (V75-6) på Jägersro. Förutom Propulsion också speedige Heavy Sound. Men det är alltså den förstnämnde som kan bli historisk.
2016 serverades han ett lopp i rygg på ledande Mosaique Face och när luckan kom växlade han tempo på några steg och avgjorde enkelt. 2017 tuggade han ner ledande Twister Bi och svarade sedan snabbt avslutande Ringostarr Treb, årets elitloppsvinnare, och vann på 1.08,1 – som då var den snabbaste tiden i Europa.
Nu gör han alltså ett försök att bli historisk.
– Han är precis där jag vill ha honom, det är en hårding och fjärdespåret är bra för honom. Så det ser bra ut på förhand, säger Daniel Redén.

Många järn i elden
Stall Redén har precis som alla andra drabbats av torkan och värmen, men än så länge rullar allt på precis som tänkt.
– Vi har hjälp av bilar som hämtar vatten i Mälaren och fyller upp våra dammar så vi kan hålla banorna i bra skick. Peppar, peppar har vi vatten i brunnarna också. Sen går det förstås åt mycket elektrolyter (salter) i den här värmen. Men vi har situationen under kontroll.
För Daniel Redén och stall Zet handlar det mycket om hästar. Just nu är det den intensivaste delen av tävlingssäsongen och hästar startar varje dag på olika håll. Daniel själv försöker vara på plats så ofta det går och givetvis finns han med på Jägersro på tisdag.
Men dessutom hinner han med att träna ett par galopphästar och i Fulltofta, mitt i Skåne, finns det två hopphästar som tränas av landslagsryttaren Douglas Lindelöf och som stall Zet äger.
– De hoppar jättebra och jag har tänkt åka dit och titta, men tyvärr hinner jag inte den här gången.

”Vassast när han kommer bakifrån”
Det är mycket fokus på Propulsion eftersom han nu kan ta sin tredje raka seger, men det hörs på Daniel Redén att Heavy Sound också är riktigt bra i ordning.
– Det är en jättefin häst som också kommer att göra ett bra lopp. Det passar dessutom bra att han fick spår 9, han är vassast när han kommer bakifrån och nu får han sitt rygglopp här.
Strax efter klockan 21 på tisdagskvällen vet vi om Daniel Redén, Propulsion och stall Zet blivit historiska som de första att vinna Hugo Åbergs Memorial tre år i rad.

Hästar som tagit två segrar i Hugo Åbergs Memorial:
Propulsion (2016 och 2017)
Commander Crowe (2012 och 2013)
Lavec Kronos (2010 och 2011)
Gidde Palema (2004 och 2005)
Rite On Line (1997 och 1998)
Peace Corps (1990 och 1991)
Big Spender (1986 och 1987)
Express Gaxe (1979 och 1980)

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelMelander och Lähdekorpi inför Hugo Åbergs 2018
Nästa artikelInför Hugo Åbergs – Dante Boko och Rajesh Face

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.