Inför Hugo Åbergs – Dante Boko och Rajesh Face

206

dagens dubbel resultat

Lutfi Kolgjini har vunnit Hugo Åbergs Memorial tre gånger.
Nu har han dubbla chanser att göra det igen – med Dante Boko och Rajesh Face.
– Varför inte, säger Kolgjini själv som dessutom är en seger från 3000 tränarsegrar.

Den färgstarke Jägersro-tränaren har tidigare vunnit Hugo Åbergs med Revenue och två gånger med Lavec Kronos (en av gångerna körde Erik Adielsson hästen). Nu jagar han dessutom sin 3000:e tränarseger och selar ut inte mindre än 16 hästar under tisdagskvällen på Jägersro. Stall Kolgjinis vapen i Åbergs är Dante Boko (som körs av Christoffer Eriksson), samt Rajesh Face som ”Ludde” sitter upp bakom. Han tror på vinstchans med båda hästarna och har taktiken helt klar för sig hur startsnabbe Dante Boko ska köras från sitt perfekta utgångsläge med innerspår bakom startbilen.
– Visar han samma form som i Årjäng tror jag att han kan vinna om han försvarar spetsen. Men Rajesh Face är också bra så jag har svårt att säga vem av mina som är först i mål, säger Lutfi Kolgjini till Jägersros hemsida.
Efter några tveksamma insatser så vaknade Dante Boko till senast och blev trea i Årjängs Stora Sprinterlopp, bakom vinnande Propulsion.
– Jag frågade Adrian om var den formen kom ifrån och då berättade han att det var omlagd träning på Dante, svarar en något förvånad tränare.
– Jag vill se honom i ledningen och sen ska han dra i ett hårt, jämt tempo. Inte pulla upp [dra ner tempot] för då kan det vara svårt att få fart på honom igen, fortsätter Kolgnini.
Dante Boko gick sina sista finslipande intervaller i fredags och Lutfi Kolgjini var väldigt nöjd med det snabbjobbet.
– Han var verkligen fin, så formen finns där.

”Den känslan kommer alltid främst”
Ludde väljer dock själv att köra Rajes Face i Hugo Åbergs. Han var senast trea i ett storlopp i Jarlsberg efter vinnande Diamanten. Rajesh Face gjorde då grovjobbet utvändigt om ledaren hela vägen och har nu ett perfekt läge för honom, med spår fem bakom bilen.
– Han gick sitt sista jobb i lördags och var precis där jag vill ha honom. Så det blir en riktigt spännande kväll, säger Lutfi Kolgjini till Jägersros hemsida.
Kolgjini säger vidare att höjdpunkten i hans karriär när det gäller vinnare av Hugo Åbegs kom 2003 när Revenue vann. Det var Luddes första seger i hemmabanans största lopp och dessutom fanns hela familjen på plats i vinnarcirkeln.
– Den känslan och upplevelsen kommer alltid främst, så är det bara.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPå tisdag kan Propulsion bli historisk
Nästa artikelPropulsion svarade för en makalös insats

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.