Propulsion svarade för en makalös insats

67

Propulsion svarade för en makalös insats

Propulsion svarade för en makalös insats när han skrev travhistoria och vann Hugo Åbergs Memorial – för tredje året i rad.
Trots en blytung löpning mestadels i tredjespår krossade han konkurrenterna och vann retfullt enkelt.
– Det här är ingen vanlig häst, sa segerkusken Örjan Kihlström.
– Jag saknar ord. Hästen är ju inte av denna värld, sa tränaren Daniel Redén.

Propulsion bjöd på en helt fenomenal uppvisning när han på nytt vann Hugo Åbergs Memorial med en miljon kronor i förstapris. Ingen häst har tidigare vunnit Åbergs tre år i rad och det var sannerligen ingen bluffseger som Propulsion tog hem i år. När starten gick strax efter klockan nio i samband med solnedgången på ett välfyllt Jägersro, tog Dante Boko ledningen från innerspåret. Samtidigt startgalopperade stallkamraten Rajesh Face. Ut på den första långsidan sände Erik Adielsson fram Diamanten utvändigt om ledaren och när tempot var relativt lågt kände sig Örjan Kihlström tvungen att ge sig iväg via tredjespår. Men det var upptaget i dödens där Adielsson valde att svara ut Propulsion in på slutrundan och ”Proppen” fick tugga ute i tredjespår resten av loppet. Trots den tuffa resan såg Daniel Redéns superstjärna oförskämt fin ut. Eller han såg kolossalt taggad, stark och morsk ut. Nämnas ska också att han var helt bländande fantastisk i uppvärmningen. Väl inne på upploppet kom Propulsion farande ute i spåren och avgjorde hur lätt som helst. Segern blev retfullt enkel på tiden 1.09,4/1609a.
– Allt blev fel, nu saknar jag faktiskt ord. Jag kände att det där blev inget bra och åttahundra meter kvar var jag på väg till stallet. Nu fick han ta ut sin styrka som jag vet om att han har haft. Det bevisar att den där pulsen han har i träningen den ljuger aldrig. Det här är helt galet. Jag kan inte förklara hans prestation i dag, för det ska inte gå att göra mot de här hästarna. Jag är helt mållös, sa Daniel Redén.

”Med en normal topphäst kan man glömma det”
Även Örjan Kihlström var förstås full av beundran över hästens insats och han har flera gånger tidigare sagt att Propulsion är en av de absolut bästa hästar han har kört.
– Det är ju en fruktansvärt bra häst, det har han visat hela tiden och det visade han i dag också. En helt otrolig individ och en styrka som få andra har, sa Örjan Kihlström.
– Det blev ju opassande för vår del och vi hamnade en bit bak och det var inget tempo. Jag tänkte köra men förstod då att Erik skulle köra fram och det gjorde han. Men sedan var jag tvungen att köra och sätta fart på det själv. Jag hade inget annat val att välja på och med en normal topphäst så kan man bara glömma den här dagen och prova igen. Men det här är ingen vanlig häst. Han är inte gjord av samma virke som oss andra, fortsatte Kihlström.

Diamanten galopperade som slagen
Tvåa i Hugo Åbergs blev Up And Quick som spurtade fantastiskt för Björn Goop. Detta trots att hästen blev störd av Rajesh Face sexhundra meter kvar. Trea blev Pastore Bob som verkligen har visat att han har vuxit in i eliten i år efter att ha börjat i Bronsdivisionen vid årets början.
– Det är en fantastisk utveckling på hästen. Jag är ruggigt nöjd med honom, sa tränaren Johan Untersteiner.
Dante Boko blev fyra från ledningen men däremot blev det galopp för betrodda duon Diamanten (som slagen in på upploppet) och Heavy Sound (i starten).
– Jag körde för att vinna loppet. Det kanske blev för tufft men det kändes inte som att det var tomt, tomt när han galopperade men han tappade stilen, sa Erik Adielsson om Diamanten.

Kihlström/Redén inledde med In Toto Sund
I V75-inledningen, som var ett stolopp, blev det en övertygande seger för In Toto Sund som vann enkelt från ledningen för Örjan Kihlström. Segertiden blev nya rekordet 1.10,0/1609 och tvåa blev Trendy O.K. som höll starkt efter att ha gjort jobbet utvändigt om ledaren på slutvarvet.
– Hon har haft sån form men galopperat och betett sig konstigt tidigare. Men i dag kände jag i värmningen att hon var pigg och och klart bättre än tidigare. Det är en ruggigt bra häst och hon var värd det här, sa tränaren Daniel Redén.
– Hon var jättefin. De sa i stallet att hon verkade på hugget och hon har gått bra tidigare också men var nog snäppet vassare i dag, sa Örjan Kihlström.

Lycka för Fredrik och Magdalena
Fredrik Linder har dragit igång som proffstränare igen efter några år inom annan yrkesbransch, bland annat som bagare. Nu fick en lycklig Linder se sin Zeus Bi skrällvinna Finalen i Breeders Course och 600 000 kronor i förstapris. Efter en resa i tredje par utvändigt sluggade han sig först precis före mållinjen för Erik Adielsson. En imponerande insats och segertiden blev helt strålande 1.11,1/1609a. Tvåa blev Holy Water som var grym och trea blev favoriten Zelig Kronos som kördes tufft till ledningen.
– Den här storsegern kom tidigt i omstarten. Man kan ju hoppas på att det ger ringar på vattnet. Jag är jätteglad att hästen fungerar och att vi får det här förtroendet av ägaren Anders Ström. Det känns för jäkla coolt det här, sa en rörd Fredrik Linder som tillsammans med sambon Magdalena tränar sju hästar.
– Han fick ett bra lopp men behöver inte be om ursäkt. Han har accelererat och tagit stora kliv de senaste tre veckorna, berömde Erik Adielsson.

”Seven And Seven – vilken travare”
Snackhästen Seven And Seven gjorde en mersmakande debut för Frode Hamre och USA-hästen presenterade sig med bravur i tävlingsdebuten i Europa. Han öppnade snabbt från innerspåret bakom startbilen och tog enkelt ledningen. Efter att ha fått bestämma tempot gled han säkert ifrån den sista biten för Erik Adielsson. Segertiden i det här fyraåringsloppet skrevs till 1.11,5/1609a.
– Det var en ruskig travare. Han gick för första gången i den här vagnen och han touchade i vagnen två, tre gånger rejält så man fick nästan tinnitus. Då är det bra gjort att ändå hålla rytmen. Vilken travare det var alltså, sa Erik Adielsson.
Racing Mange tog en välförtjänt seger efter flera tappra insatser, när han vann V75-4 för sin tränare Joakim Lövgren.

”Han är en hjälte”
Efter en perfekt resa i andra par utvändigt spurtade han ner ledande Justice Ås kort före mål. Segertiden blev 1.10,1/1609a.
– Det är en hjälte. Han har aldrig någonting kvar när han kommer in efter loppen. Han kämpar och jag tycker att han stod på tur för en seger, sa Joakim Lövgren.
Ferrari River svarade för en mycket stark insats när han vann V75-5 för sin tränare Conrad Lugauer. Efter att tidigt ha körts fram utvändigt om ledaren plockade han knappt ner ledande Global Takeover kort före mål på tiden 1.10,5/1609a.
V75-omgången avslutades med ytterligare en imponerande vinnare den här underbara tävlingskvällen. Det var Urban Kronos som trots en resa utvändigt om ledaren bara var bäst för Örjan Kihlström som därmed tog sin tredje V75-seger. Tränar gör Roger Walmann. Sju rätt på V75 gav 39 617 kronor.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.