Midsommartrav för Royal Fighter!

72

royal fighter

Fastlåst i Elitloppets final.
Mäktig segrare i sitt försökslopp.
V75 i Kalmar under midsommarhelgen blir nästa uppgift för Elitloppets stora överraskning Royal Fighter.

Royal Fighter från Mantorptravet var starkast i det ena av två försökslopp till Elitloppet på söndagen. Tillsammans med Jennifer Tillman avgjorde sjuåringen från positionen utvändigt ledaren och ställde till med sensation på Solvalla.
Magic Tonight och Örjan Kihlström vann finalen samma dag. Fastlåst bakom vinnaren satt Royal Fighter med gott om krafter sparade..
– Hade Royal fått lucka i tid hade han haft en riktigt bra chans att vinna, det tror jag i alla fall. Hästen gick i mål som fyra med urryckarna kvar i öronen och allting, säger hästens tränare Per K Eriksson.
Flera storloppsarrangörer har hört av sig till Mantorptränaren efter helgen och försökt locka honom till sina tävlingar. Norrbottens Stora Pris och Oslo Grand Prix  är storlopp som avgörs nästa helg.
– Vi har fått inbjudningar både till Norge och Boden men vi har valt att ta det lugnt och behandla i stället. Vi har gått igenom hästen lite grand och behandlat en kota i vänster bakben på hästen, så det där hamnar inom karenstiderna, säger Per K Eriksson.

Kalmar V75 nästa
I stället blir det start i Kalmarsundspokalen i Kalmar V75 under midsommarhelgen för Royal Fighter. Per K Eriksson hoppas också på Årjängs Stora Sprinterlopp (11 juli) och Hugo Åbergs Memorial (28 juli).
– Det blir Kalmar till att börja med i alla fall. Det är viktigt att han får det lugnare nu en period. Det var bara tio dagar mellan Elitloppet och loppet då han gick så bra på Solvalla inför elitloppshelgen. Så att köra ett lopp tätt in på nu skulle inte vara rätt mot hästen.
Efter elitloppshelgen står det klart att Per K Eriksson tränar en av Europas hetaste hästar.
– Lite blandade känslor är det eftersom det ju inte är jätteroligt att sittas fast i finalen i Elitloppet. Men i det stora hela kunde det inte ha varit så mycket bättre. Vi är glada och nöjda och mycket stolta över Royal Fighter.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.