Minst rutinerad men favorit på V75

31

favorit

Sugarmakesmecrazy ser ut att bli favorit i V75-1 trots att USA-importen är loppets överlägset minst rutinerade häst.
– Jag köper att han är favorit, säger tränaren Svante Båth.

Med endast tolv starter i karriären (fem vinster) gör Sugarmakesmecrazy V75-debut när han startar i bronsdivisionen på Hagmyren.
Svante Båth berättade i V65 Direkt i TV12 på fredagen om hur han ser på chansen för fyraåringen.
– Jag gillar hästen, men man ska komma ihåg att han inte gjort så många starter. Vi har försökt att matcha så gott det går med en amerikan så här. Nu får han vara med i brons och trots att han bara har tolv lopp innanför västen känns det som att han borde kunna hävda sig bra.
– Jag köper att han är favorit, men tycker flera andra är bra. Henrik Svenssons Serius Try är en riktigt bra häst när det funkar bland annat, så även Tomas Petterssons Ajlexes Cubano. Jag tycker motstånd finns. Jag kan förlora och vara nöjd ändå, men jag köper att han är favorit, säger Svante Båth.
Sugarmakesmecrazy kommer närmast från seger i Eskilstuna då han avgjorde efter en resa i andra par utvändigt.
– Han vann ju, men tycker han skulle vunnit lättare med det loppet, men tiden blev ändå bra. Jag hade gjort en hel del förändringar som kanske var åt det negativa hållet eftersom jag hade Hagmyren-starten i bakhuvudet med honom, sparade fötterna och öppet huvudlag och så vidare. Nu kör vi barfota runt om banan tillåter och helstängt huvudlag.

Klurigt loppscenario
Svante Båth startar även Quid Pro Quo som startar från spår 6 bakom bilen i gulddivisionen (V75-3).
– Jag var jättenöjd med honom efter halvinfektionen och han gjorde ett riktigt bra lopp senast. Jag har vridit och vänt lite på det här loppet, hur det ska bli kört… och det är lite klurigt faktiskt. Det är så väldigt många startsnabba hästar innanför, så har vi tur så går det undan och vi kan krypa ner, men det finns även en risk att B.B.S.Sugarlight spetsar direkt och ingen vågar utmana. Det är lite svårt det där, Erik Adielsson får avgöra när bilen släpper hur han gör.
Quid Pro Quo gick med skor runt om senast då han blev tvåan bakom Delicious U.S.
– Nu blir det barfota om banan tillåter. Hel- eller halvstängt huvudlag, det beror på hur värmningen är och hur pigg han är, säger Svante Båth.

Föregående artikelDopingfall i tre länder
Nästa artikelHästen som kan vara nyckeln – till 32 milj

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.