Moberg tippar sig etta på Bjerke

48

bjerke

Jonas Moberg fick utgångläget han hoppats på.
Spår 1 i volten.
– Min häst är mest effektiv på innerspåret, säger Färjestadtränaren som sticker ut hakan och tippar sig etta med Paleo Pride i V75-1 på Bjerke.

Jonas Moberg har riktigt bra snurr på sitt lilla stall som består av tolv hästar varav hälften är ostartade två- och treåringar.
Stallets sex senaste starter har slutat med tre segrar, två andrapris och en femteplats.
När V75 avgörs på Bjerke på söndagen kommer Jonas Moberg med en häst och det är Paleo Pride som jagar 200 000 norska oljekronor i V75-1. Loppet är ett så kallat stayerlopp över dryga tre kilometer, ett kraftprov med andra ord.
Men Paleo Pride trivs ypperligt på längre distanser och det visade han bland annat i ett stayerlopp på Axevalla i mitten av april. Därefter var det meningen att han skulle ta en dust med eliten i Orebro Intn´l.
– Tyvärr åkte han på en halsinfektion och vi fick stryka, berättar Jonas Moberg.
Efter halsproblemen gjorde Paleo Pride comeback hemma på Färjestad 30 maj och det blev ett andrapris på nya rekordet 1.13,8 över 2 640 meter, voltstart.
– Jag var väldigt nöjd med honom i senaste starten. Det var bra att han fick ett sådant löp och gå fullt till slut efter som han inte hade startat på sex veckor. Nej, det känns spännande nu. Jag tror att hästen är bra, riktigt bra.
Hur nöjd är du med innerspåret?
– Mycket. Det är inte säkert vi kan behålla ledningen från början, men nu finns det möjlighet och hopp om att kunna behålla ledningen.
Om du kan behålla ledningen, vad skulle det betyda?
– Det vore en fördel, en klar fördel. Min häst är mest effektiv på innerspåret.
Hur ser du på vinstchansen?
– Han har gått bra på Bjerke förut och det är inte omöjligt att det ska kunna räcka hela vägen, men Björn Goops häst, Reckless, var ruggig i Örebro näst senast och den har jag förstås respekt för. Annars har jag inte tittat så mycket på startlistan ännu.
Gör du några ändringar som är värt att känna till?
– Det blir skor runt om som han gått med. Jag hade planerat och förberett honom barfota runt på Örebro då han sen blev struken, men nu har vi spikat och hållit med fötterna så det blir skor som vanligt.

Jonas Mobergs V75-förslag till Bjerke, som även finns med i söndagens Fem tippar V75:
V75-1: 1-14
V75-2: 6 King City
V75-3: 5-3-2-6
V75-4: 4-3-2-11-5
V75-5: 2-7-1
V75-6: 6-1
V75-7: 9 Nuncio

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.