”När attacken sattes in så bara small det”

19

Trav365 gör som övriga Sportbladet – sätter plus- och minusbetyg efter V75.

Vilka hyllas och vilka dissas?

Trav365:s Mathias Blomquist och Pontus Chorell har sagt sitt – här är experternas plus- och minusbetyg från V75-finalerna på Solvalla.

Vad tycker du – håller du med?

V75-1:

 

Loppet:

Kommentar: Pandora Face stack till ledningen i den giltiga starten och på den första långsidan landade favoriten Nancy America utvändigt efter att hängt i tredjespår. På slutrundan ökade ledaren farten, favoriten var tidigt slagen, men bakom ledaren skuggade Orkide C.D. som visade bäst moral den sista biten och avgjorde säkert.

 

Vinnaren: 7 Orkide C.D.

Kommentar: Fick det serverat men det var ändå bra gjort av den här jätteskrällen att kunna avgöra till slut.

 

Segerkusken: Torbjörn Jansson

Kommentar: Serverade sin häst en fin smygresa och var kylig och väntade länge innan den vinstgivande attacken sattes in.

 

Loppets : Nancy America

Kommentar: Fick visserligen en tung inledning av loppet men storfavoriten var slagen för tidigt för att allt ska ha kunnat stått rätt till.

 

V75-2:

 

Loppet:

Kommentar: Charming Soldier stack som förväntat till ledningen och sedan gled To Be Or Not To Be fram utvändigt efter en bit. På sista bortre skärptes tempot och To Be Or Not To Be tog över ledningen och fick då Oceanic Clearence på utsidan. Ute i tredjespår kom då Island Life farande med en häftig attack men denne tappade travet in i den sista svängen. Hästen tillsammans med Erik Adielsson redde dock ut den situationen och över upploppet var Island Life bara bäst.

 

Vinnaren: 11 Island Life

Kommentar: Svarade för en riktigt stark avslutning i tredjespår och var helt enkelt bara bäst.

 

Segerkusken: Erik Adielsson

Kommentar: Erik visade prov på ytterst fina körhänder då han lyckades hålla Island Life i trav genom den sista kurvan. Mycket vass insats av både häst och kusk.

 

Loppets : Charming Soldier

Kommentar: Det var en del snack om Charming Soldier men han packade ihop fullständigt från ledningen på den sista långsidan och var riktigt dålig för dagen.

 

V75-3:

 

Loppet:

Kommentar: Target Kronos tog enkelt hand om ledningen och fick Wild Honey på utsidan. Uncle Lasse kördes sedan fram utvändigt ledaren efter en bit. På den sista långsidan attackerade Wild Honey och där bakom smög In Vain Sund och Workout Wonder med. Den sistnämnde spurtade sylvasst över upploppet och flög förbi samtliga konkurrenter utan problem.

 

Vinnaren: 6 Workout Wonder

Kommentar: Fick ett bra lopp och kunde följa med i ryggar ute i tredjespår. När attacken sattes in small det bara till och Workout Wonders spurt var av bästa märke.

 

Segerkusken: Tommi Kylliäinen

Kommentar: Serverade sin springare en perfekt resa och hästen tackade för det med en virvlande spurt som ledde till en imponerande seger.

 

Loppets : Favoriterna

Kommentar: Tre hästar var mer spelade än övriga – Target Kronos, Wild Honey och Uncle Lasse, men vi tycker att samtliga hästar underpresterade.

 

V75-4:

 

Loppet:

Kommentar: Top of the World snodde åt sig ledningen när favoriten Slide So Easy tog några felsteg kort efter start. Usain Henna kördes fram i dödens och avlöste då Bravo Navarone och där bakom satt Carabinieri och avvaktade. Den sistnämnda attackerade 700 kvar och stod för en riktigt rejäl avslutning och in på upploppet kopplades segergreppet.

 

Vinnaren: 11 Carabinieri

Kommentar: Stod återigen för en mäktig insats och den här gången fick han äntligen vinna. Mycket välförtjänt för häst och kusk som haft allt annat än tur på slutet.

 

Segerkusken: Peter Untersteiner

Kommentar: Satt bakom bästa hästen men Peter gjorde rätt i att successivt avancera i tredjespår och inte köra järnet när attacken sattes in.

 

Loppets : Johnny Takter

Kommentar: Det var snyggt av Takter att hålla Slide So Easy i trav kort efter start men att han vred ut hästen i dödens in i den första kurvan när spetsälskaren Top of the World satt i just ledningen var för oss märkligt. Trodde Takter att han skulle bli släppt till ledningen? Mycket konstigt val för oss och kanske tur för hästen att han galopperade så han slapp ett förmodat tungt lopp i dödens?

 

V75-5:

 

Loppet:

Kommentar: Aron Palema kördes resolut till ledningen efter femhundra meter. På den sista långsidan attackerade Shelby Glide snabbt i tredjespår. Trots en snabb öppning och ruschen på sista långsidan klev ändå Aron Palema undan på ett mycket bra sätt.

 

Vinnaren: 8 Aron Palema

Kommentar: Kördes tufft till ledningen och fick sedan inget direkt gratis. Gick ändå undan till en enkel seger och prestationen var riktigt bra.

 

Segerkusken: Johnny Takter

Kommentar: Var offensiv i inledning och kunde köra sig till tät på den första långsidan. Väl där gjorde Takter inga fel.

 

Loppets : Brothers In Am

Kommentar: Tog hand om ledningen men körande Jennifer Tillman släppte över ledningen till vinnande Aron Palema. Brothers In Am kunde inte följa denne utan tappade istället ordentligt med mark i avslutningen.

 

V75-6:

 

Loppet:

Kommentar: On Track Piraten lyckades med hjälp av ett par galopper komma till ledningen och sedan blev det säkert även om Nadal Broline gjorde det bra som tvåa.

 

Vinnaren: 1 On Track Piraten

Kommentar: Var kanske inte som allra bäst för dagen men gjorde det ändå riktigt bra och segern blev till slut säker.

 

Segerkusken: Johnny Takter

Kommentar: Hade lite tur och ”kom” enkelt till ledningen. Väl där var det inga större problem för Johnny.

 

Loppets : Galopperna på Explosive de Vie och Shadow Woodland i inledningen

Kommentar: Explosive de Vie galopperade kort efter start då han laddades (för) tufft. Då flög istället Shadow Woodland till ledningen men även han galopperade in i den första svängen. Helt plötsligt satt då favoriten i tät och denne fick sedan styra och ställa precis som han ville. Tråkigt för loppet med dessa galopper då det kanske hade kunnat hända något annars.

 

V75-7:

 

Loppet:

Kommentar: Galoppfyllt lopp där favoriten Thaiger Exclusive var alldeles för laddad och galopperade direkt när bilen släppte fältet. Victor A.U. kunde då glida till ledningen och han fick bestämma tempot. Heartbreaker V.S valde dödens efter en bit och därifrån vann han säkert till slut.

 

Vinnaren: Heartbreaker V.S

Kommentar: Hamnade i dödens men kunde trots det vinna ganska enkelt. Sägas ska dock att flera av de mest betrodda gjorde bort sig med galopp men vinnaren behöver inte be om ursäkt utan får en stark trea i betyg.

 

Segerkusken: Björn Goop

Kommentar: Valde positionen utvändigt ledaren efter en bit och markerade efter 800 meter att han ville köra där då Erik Adielsson var på väg att avancera med Zenit Brick. Goop körde sedan max i den sista kurvan och höll sedan igång hästen till seger. Goop är ruskigt vass helt enkelt.

 

Loppets : Thaiger Exclusive

Kommentar: Storfavoriten var alldeles för taggad bakom bilen och galopperade bort sina möjligheter direkt.

Usel
Underkänd
Godkänd
Bra
Mycket bra
Landslagsklass/världsklass

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”När attacken sattes
in så bara small det”

Föregående artikelV75 resultat från Solvalla 26 november 2016
Nästa artikelTre spikar – som känns stenklara

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.