Tre spikar – som känns stenklara

13

Gävletravet bjuder på jättefin sport i dagens extra V75-omgång.

Det är fyra stora favoriter varav en blygtung i Tekno Odin som lär ha en ny uppvisning.

De andra loppen ser däremot öppna ut och där ligger det en och annan smäll­karamell på lut.

Det blir ingen miljon­utdelning som i går på V75 om favoriterna radar upp sig men det kan bli fina slantar ändå. Jag tror att det blir väldigt svårt att rubba ett par av dem.

 Tekno Odin har varit bättre än någonsin i år vilket är fenomenalt då han haft en sagolik karriär i många år tidigare. Efter världsrekordattacken näst senast visade han fortsatt starkt formintryck senast vid segern. Hästen ser strålande ut för dagen. Han är bara så pass mycket bättre än de andra i loppet och vänder ut och in på det här gänget precis som han vill.

Njut av en ny uppvisning.

Har hittat stilen hos Bergh

4 En annan spik som också känns totalt stenklar är Aileron. Det är en häst som alltid har lovat väldigt mycket men det har strulat med än det ena och än det andra. Nu har han hittat stilen hos Robert Bergh efter operation i halsen och i sina framknän. Han har varit strålande i tre raka segrar efter ett uppehåll och senast såg han dunderfin ut när han vann med krafter kvar.

Han öppnar snabbt bakom bilen och jag kan inte se att någon ska kunna slå honom här.

 Den väldige Tesio vann senast efter ett uppehåll då han tidigare galopperat i tre starter i rad. Han var slafsig i travet men det berodde på att hästen gick med järnskor och broddar vilket han var missgynnad av. Det var heller aldrig nära galopp enligt Björn Goop. Nu slippar han brodden då det ska bli fint väder i Gävle och eventuellt kan det även bli barfota fram. Det är stora plus och Tesio är en häst med mycket hög kapacitet inombords.

Han öppnar bra och från ledningen får konkurrenterna bara se ryggtavlan av Björn Goop och Tesio är obesegrad i spets.

 Det kan bli en stökig inledning i V75-1 då flera startraketer lär laddas för ledningen. Ajlexes Cubano och Officer C.D. jagar täten men frågan är om de kan svara katapultstartanade Temperament som gör en av sina sista starter i karriären. Den som får spets av Ajlexes Cubano och Officer C.D. har toppchans att vinna. Men om det blir vild kubbning kan det bli kört åt någon som Sugarmakesmecrazy eller varför inte Indoor Voices som gör debut för Walmann.

 I V75-3, som är ett treåringslopp med flera ungdomar som är kraftigt på väg uppåt, vill jag vurma för Test Drive. En fin häst som gjort det riktigt bra på slutet och senast levererade han en rapp avslutning. Nu hoppar Örjan Kihlström upp i sulkyn och förstärker och dessutom vankas det barfotabalans. Han kan mycket väl bara blåsa till de andra till slut.

Smeta på rejält

 V75-4 är ett öppet stolopp nu när favoriten M.T.Kirsten blivit struken. I skrivande stund är Escape Rope favorit och det känns bräckligt då hennes segrar har varit synnerligen billiga. Den ska vi fälla i dag och jag vill slå ett slag för främst Astoria Boko och Swiss Account som har fartresurser för att runda samtliga. Varning även för bortglömda Dear Friend som är ojämn men har hon en bra dag och får sitt lopp kan hon bli farlig.

Men här gör man nog klokt i att smeta på rejält med streck och det är inte fel att helgardera.

 I V75-avslutningen hoppas jag också att vi kan fälla favoriten och den heter Sapajou, som förvisso har ett lopp i kroppen och spetsläge över kort distans, men han vinner sällan.

Här har jag en riktig stänkare i Global ­Resistance som står på tur för en seger.

Han har suttit fast med krafter kvar två gånger på slutet och sett formstark ut. Har bakspår men rygg på New Steel som öppnar bra och med lite flyt och en smygresa kan han bli livsfarlig över upploppet. Är i skrivande stund streckad på blott en procent och det skulle förstås smaka fågel med seger.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 5–1–3–9–2 (11–6)

V75-2: 12 Tekno Odin (3–9)

V75-3: 10–2–1–3–11 (9–4)

V75-4: Alla 14 hästarna (8–14)

V75-5: 3 Aileron (10–9)

V75-6: 1 Tesio (6–13)

V75-7: 10–6–3–2–1–12–8–7–9 (5–4))

3 150 rader/1 575 kronor

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Tre spikar – som
känns stenklara

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.