När det kommer till travodds är det en hel del att tänka på

94

travtips

När oddsen till travloppen räknas ut så är det en massa faktorer som det räknas på. För experterna som räknar ut oddsen gäller det att ta med all fakta som finns i beräkningen. Sedan är oddsen en fingervisning för spelarna om hur det förutspås att gå i ett lopp. Men ingen vet.

Mycket som spelar in

För många är det just att det inte går att vara säker på hur det ska gå, oavsett hur mycket information som man samlar det som är tjusningen med sport, och framför allt trav och hästsport. Man kan ta fram hur mycket fakta som helst, både på hästen och på kusken/ jockeyn, men det går inte att fråga hästen.

Det är alltid ett stort frågetecken kring dagsformen på den som ska göra den största prestationen. Det går att se en hel del på värmningarna, men det säger inte allt. Dessutom är det ca 10–12 st hästar i varje lopp, och alla dessa ska ställas mot varandra. Och deras kuskar ska läsa loppet på rätt sätt och ge just den häst dom sitter bakom den dagen den bästa förutsättningen.  

 

Ska hjärtat eller hjärnan få styra?

Och hur ska då spelare tolka oddsen? Ja, det är en fråga om att balansera hjärna och hjärta. På oddsen kan spelare se vad experterna och andra spelare tror, att spela på den med lägst odds ger störst chans till vinst, men en liten vinst.

Att spela på den med högst odds ger en liten chans till vinst, men då kan det bli stora pengar som tas hem istället. Att spela på hästar som ligger i mitten känns för vissa som att glaset är halvtomt och att det aldrig betalar sig och för andra så är glaset halvfullt och att det i längden betalar sig bra att spela på dessa hästar.

 

Välj din strategi

Om man som spelare inte vill sätta sig in i travvärlden utan vill spela och ha en chans att vinna så finns det flera olika typer av strategier. Spela vinnare på de hästar som har lägst odds rakt igenom kan visa sig ge lite pengar tillbaka i slutändan, eller så kan man spela med hjärtat och satsa på de hästar som favoritkusken kör eller de som har fina namn. Det är ingen strategi som rekommenderas av proffsen, men vem vet? Det kan vara det som leder till storvinst den veckan.

Ta hjälp av proffsen

Ett annat sätt är att köpa in sig i andras andelspel, där har andra spelare som kanske är lite mer insatta redan satt en rad som du kan vara med på. De flesta ATG ombud erbjuder sådana, antingen är det någon anställd i butiken eller någon som är flitig spelare som sätter ihop en rad som denne tror på.

På bettingbolagen så sitter det experter och ställer den fakta som går att få fram emot varandra och räknar efter det ut oddsen. Det gör att alla bolagen har individuella odds, så det kan vara en bra idé att kolla runt lite på de olika spelbolagen innan du spelar för att se var just din rad får bäst odds.

Få mer att spela för med bonus

Dessutom så kan du få en bettingbonus på första spelet som du placerar hos ett spelbolag, vilket kan ge dig mer att spela för. De spelbolag som har svensk spellicens får bara erbjuda sina spela en bonus vid första insättningen, så det kan vara en storfördel att kolla in vilka välkomsterbjudanden som spelbolagen erbjuder just nu.

Hur bonusarna är utformade är begränsat av spelinspektionen, på uppdrag av den svenska regeringen fick myndigheten i uppdrag att ta fram och kontrollera spelbolagen. Spelinspektionen är även den myndighet som ger bolagen spellicens och som delar ut varningar och böter till de som inte följer reglerna. På Svenska Spel som ägs av svenska staten kan du läsa mer om hur reglerna kring spel i Sverige ser ut.

Oavsett hur man väljer att lägga upp sitt spel så är det just ett spel, det finns inga garantier för att det ska gå hem.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Juhani Partanen hoppas på det sjuåriga stoet
Nästa artikelInför V86: ”Han börjar kännas sådär riktigt fin i form igen”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.